Tillitsvalgte på Mo til tillitsvalgte i Mosjøen: En utstrakt hånd til kolleger lengre sør

Mo Industripark. Svabo.

Mo Industripark. Svabo. Foto:

Av

La oss kjempe for gode løsninger for arbeidsfolk på hele Helgeland. Det vil være uhyre umusikalsk om vi skulle gå i spissen for å legge ned sykehus på Helgeland, skriver ni tillitsvalgte i Mo i Rana.

DEL

LeserbrevEn utstrakt hånd til kolleger lengre sør

Noen av våre fagforeningskamerater i Mosjøen liker dårlig at næringslivet i Mo i Rana advarer mot å legge ned sykehuset i vår kommune. Det skulle tatt seg ut om våre bedriftsledere hadde gjort noe annet enn å forsvare at det bør ligge et sykehus i den største byen på Helgeland.

Som fagforeningsledere i ulike bedrifter i Mo industripark stiller vi oss 100 prosent bak bedriftslederne som har uttalt seg. Det vil være feil på alle måter å legge ned Rana sykehus. Mo industripark er landsdelens største industripark med 2500 ansatte. Sykehuset er en av våre nære naboer.

Det er et faktum at mange av våre bedrifter opererer under storulykkeforskriften. Det setter krav til beredskap, døgnkontinuerlig overvåking av gasser, kraftverk, høyspentanlegg, fjernvarme og produksjonsprosesser på våre smelteverk, eget brannvesen og samordnet industrivern.

At vi bruker dette argumentet fra Mo får våre fagforeningskolleger i Mosjøen til å påpeke at også Alcoa i Mosjøen opererer under den samme forskriften. Vi klarer ikke se at det skulle forby også å påpeke at en nedleggelse av sykehuset i samme by som Nord-Norges største industripark er en svært dårlig ide.

I tillegg er det lett for oss som fagforeningsledere å argumentere mot en nedleggelse av sykehuset vårt og de konsekvenser det får for flere hundre ansatte. For mange av dem er det ikke noe alternativ å dagpendle til Sør-Helgeland. De vil i realiteten miste jobben og vi frykter at mange av dem flytter til andre regioner av landet. Vi har alle medlemmer som ville måtte ta denne vurderingen.

Det er vanskelig for oss fagforeningsledere å forstå at noen har glede av å jobbe for å legge ned sykehuset vårt. Vi mener tvert imot at begge deler av Helgeland bør ha sykehus. Vi unner både de på aksen Mosjøen-Sandnessjøen å ha sykehus med akuttfunksjoner nært. Og vi hadde satt pris på om våre kolleger i sør hadde vist litt lignende raushet overfor bedrifter og innbyggere nord på Helgeland.

Så kjære Stian Stian Nordal Jensen i Mosjøen Kjemiske Arbeiderforening. Og Trond Brattbakk i Bilfingerklubben. Kristian Dorp i Grieg Logistics Mosjøen. Og Jan Arne Bøe i Alcoa Mosjøen.

La oss kjempe for gode løsninger for arbeidsfolk på hele Helgeland. Det vil være uhyre umusikalsk om vi skulle gå i spissen for å legge ned sykehus på Helgeland.

Med vennlig hilsen

Lars Y Frøysa Fellesforbundet Celsa Armeringsstål

Gunnar Kildal Polarsirkelen Kjemiske Fagforening Ferroglobe Mangan Norge

Øyvind Bergvik Johnsen Fellesforbundet Mo Industritransport

Morten Lage Jakobsen Fellesforbundet Evry

Svein Abelsen Fellesforbundet Rana Gruber

Terje Sjøvik Fellesforbundet Rana Industriterminal

Steinar Løkås Fellesforbundet SMA Mineral

Jan Nilsen Fellesforbundet Mo Mek

Tore Dahl Fellesforbundet IMTAS


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags