Om syklister og bilister: Etter å ha flytta til Mo for 5 år siden må jeg si at jeg er ganske sjokkert over kjøringa her

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Rana Blad-leser skriver at det ikke er syklistene som er problemet i trafikken, men råkjørerne.

DEL

LeserbrevSå er vi i gang igjen, i følge Rana Blads journalist Viktor Leeds Høgseth sin epistel i «KE DE GÅR»

Høgseth er tydeligvis sterkt plaget av disse kondomdress kledde tohjulingene som vrimler fram fra busk og kratt. Og i hvilke mengder, alle disse gale syklistene, ja de er jo over alt. Høgset blir forsinket på jobb, barnehagen, skole, middag, koret, korpset, fiske, ferien ja hva vet jeg.

Jeg synes det er patetisk at en journalist i Rana Blad får seg til å skrive så mye populistisk tull og at redaktøren faktisk trykker det.

LES BAKGRUNN: Du har sikkert opplevd de ivrigste, med utstyr til 40.000, men med vett som en fireåring

Ja jeg er en av dem som stapper meg inn i en etter hvert litt for trang sykkeldress, snart middelaldrende, og med en midje som så absolutt ikke vil holde seg på det nivået den skal. Nå skal det sies at sykkelen min er 20 år gammel og absolutt ikke verd 40000.

Men hva har dette med saken å gjør?

Jeg sykler til jobb og trimming om morgenen og hjem igjen etter jobb, 3-4 ganger i uka. Jeg møter 2-3 syklister og alle på sykkelstien. Jeg ser kanskje 1 som sykler på veien.

Når jeg er ute og kjører med bilen, møter jeg så å si aldri syklister, og de få gangene jeg møter noen på veien, ja så er det jo aldri noe problem. Jeg må kjøre sakte bak dem en liten strekning, før jeg kan kjøre forbi. Men det kan jo være at Høgseth blir 3 sekunder forsinket dit han skal

Hvor Høgseth møter disse fornuftige bobilsjøførene som stopper og slipper køen forbi, er meg en gåte. Det har jeg aldri opplevd, tvert imot, de fleste gjør det de kan for at man ikke skal slippe forbi. Derimot opplever jeg flere ganger at yrkessjåfører slipper køen forbi.

Selvsagt er det syklister som må skjerpe seg, akkurat som bilister og gående. Trafikkbildet speiler jo bare samfunnet vi lever i, MEG FØRST

Hvorfor skriver ikke Høgseth om det virkelige problemet, råkjøring! Etter å ha flytta til Mo for 5 år siden må jeg si at jeg er ganske sjokkert over kjøringa her.

Blinkelys det vet man ikke hva er, når man nærmer seg en rundkjøring eller et kryss, så sakner man ikke farten slik man lærer på kjøreskolen, nei man gasser på for å komme først. Man kjører forbi, gjerne rett foran en bakketopp eller en sving. Det er ganske mange nesten-kolisjoner man ser når man kjører rundt i Rana og Helgeland. Og fartsgrensene som er skiltet, de er vel bare anbefalinger.

Høgseth mener også at enkelte syklister tror de eier veien mens alle de stakkars bilistene som er så omsorgsfulle og tolmodige, blir hindret utilbørlig, for noe tull. Det er så mange bilister som kjører som noen svin, at jeg er rystet.

LES OGSÅ (+): – Dessverre kan vi ikke gjøre noe med dem som kjører som idioter

Selvsagt er det syklister som må skjerpe seg, akkurat som bilister og gående. Trafikkbildet speiler jo bare samfunnet vi lever i, MEG FØRST.

Høgseth burde heller fremme sykling som den naturvennlige og kroppsvenlige aktiviteten den er, og heller sloss for flere sykkelstier. Sykling er en utrolig fin måte å komme seg rundt på. Og i disse tider med økende overvekt er det vel bra med all fysisk aktivitet. Så flere burde la bilen stå og heller ta seg en sykkeltur.

Halvard Leirvik

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags