I Nord-Syria har mer enn 10.000 menn og kvinner fra før av mistet livet i kampen mot IS - vi må ikke godta at flere mister livet

Alf Helge Straumfors, Rødt Rana, vil i neste kommunestyremøtet 5. november fremme en interpellasjon om Tyrkias invasjon i Nord-Syria..

Alf Helge Straumfors, Rødt Rana, vil i neste kommunestyremøtet 5. november fremme en interpellasjon om Tyrkias invasjon i Nord-Syria.. Foto:

Av
DEL

LeserbrevI førstkommende kommunestyremøtet (5.november) fremmer Rødt en interpellasjon om Tyrkias invasjon i Nord-Syria. Lignende utalelser er vedtatt flere steder, f.eks I Nordland Fylkesting og Sortland Kommunestyre.

INTERPELLASJON

I løpet av de siste årene har Rana fått mange innbyggere med syrisk og kurdisk bakgrunn. I disse dager invaderer Tyrkia Nord-Syria med argumentasjon om å fordrive den i hovedsak kurdiske befolkninga i området. Dette skjer etter at Donald Trump ser ut til å ha gitt Tyrkia grønt lys for å sette i gang invasjonen. Det er fullt forståelig at de syriske og kurdiske innbyggerne i Rana, og i landet for øvrig, nå er engstelig og redde for skjebnen til venner og familie i området. Det er derfor ønskelig at Rana Kommunestyre går bort fra sedvanen om å ikke drive utenrikspolitikk og uttaler seg mot invasjonen og til støtte for innbyggene i området. Dette er også ønskelig fordi Norge og den norske regjeringen bør søke å øve innflytelse på et annet NATO-medlem, Tyrkia.

Mange fikk med seg at de kurdiske selvforsvarsstyrkene og deres allierte beseiret IS i Nord-Syria. Særlig blei kampene om byen Kobani kjent og ga terrororganisasjonen et avgjørende nederlag. Kurderne kunne med rette si at: «Vi gjorde det for hele menneskeheten, ikke bare oss selv».

I ettertid har disse styrkene og befolkninga hatt store oppgaver med å ta vare på IS-fanger og flyktninger i området.

I Nord-Syria har mer enn 10.000 menn og kvinner fra før av mistet livet i kampen mot IS - vi må ikke godta at flere mister livet som følge av Tyrkias invasjon! Det er allerede meldt at internerte krigere og familier fra IS er på frifot og i ferd med å reorganisere seg.

Vi foreslår følgende vedtak:
– Rana kommunestyre fordømmer Tyrkias invasjon i Nord-Syria. Vi ber den den norske regjeringen bruke all sin innflytelse for å kreve at Nato-landet Tyrkia stanser invasjonen og trekker alle tyrkiske styrker ut av Syria umiddelbart.

Alf Helge Straumfors
Rødt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags