Træna Ap: Vi oppfordrer regjering å stoppe dette forsøket ved Trænarevet øyeblikkelig

Av
DEL

LeserbrevI dag vil boreriggen West Hercules ankomme området ved Trænarevet for å starte prøveboring.

Træna arbeiderparti ser med stor bekymring på hva som skjer i «matfatet» vårt. Vi på Træna hardrevet og levd av havet i generasjoner. Et større utslipp og en kollaps i fiskebestanden vil kunne gjørubotelig skade for generasjoner framover.Havforskningsinstituttet slår fast i en ny studie at et oljeutslipp utenfor Lofoten, Vesterålen og Senjakan gjør varig skade på marine økosystemet for all framtid.

Å spille «lotto» med dagens og framtidens levevis og fornybare ressurser på kysten synes vi er meget risikabelt. Gevinsten er alt for lav til å drive dette spillet. Ved et større oljeutslipp vil det for Træna sin del med stor sannsynlighet forsvinne arbeidsplasser på land og i fiskeflåten. Dette vil igjen føre til fraflytting og med stor sannsynlighet en kommune som ikke er en kommune lengre. Når skal de sentrale myndigheter forstå hvor den største verdiskapningen skjer i Norge – det er da på kysten og i fiskerinæringen.

Prøveboringen skal da skje i nærheten av et av Norges om ikke et av verdens største kaldvannskorallrev. På lik linje av regnskogen i Amazonas så er det mye vi ikke vet om disse revene.Hva som skjer med disse revene om man får større utslipp av slam fra boring er jo bare noe vi kan gjette oss til. Revene er områder der flere fiskearter trives ved, og en ødeleggelse av disse områdene vil skade fiskepopulasjonene i området. Dette området er fredet for bunntråling, så det framstår sommer enn merkelig at man skal kunne driv med boring etter olje i samme området.

Vi oppfordrer regjering å stoppe dette forsøket ved Trænarevet øyeblikkelig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags