Hvorfor snakker så få med sjefen om etter- og videredanning?

Av

Du bør snarest ta en prat med sjefen din om en plan for etter- og videreutdanning om du ikke allerede har en. Det vil gagne både deg, arbeidsgiveren din og samfunnet, skriver Hanne Marit Henriksen, Hovedstyremedlem i NITO, Mo i Rana

DEL

LeserbrevHvorfor snakker så få med sjefen om etter- og videreutdanning?

Det var oppløftende å lese i avisen om den store interessen rundt det nye IT-studiet i Mo i Rana. Her var det så mye rift om plassene at deler av studiet ble fullbooket i løpet av en dag. Dessverre er det ikke alle som er like heldige som disse ansatte som nå får nyte godt av dette etter- og videreutdanningstilbudet. Her må arbeidsgivere og arbeidstakere ta et felles ansvar!


Da Norges ingeniør og Teknologorganisasjon (NITO) i fjor fikk Norstat til å spørre folk flest om etterutdanning svarte 60 prosent av de spurte at de ikke hadde en plan for etter – og videreutdanning på jobben sin. Tallene for Nord Norge var omtrent identiske med resten av landet, så selv med forbehold om mindre utvalg indikerer dette at situasjonen ikke er noe bedre her hos oss.

Samtidig er de spurte tydelige på at de trenger faglig påfyll. Det var kun 13 prosent som svarte at de opplevde at de hadde den kompetansen de trengte og ikke hadde behov for etter- og videreutdanning. Ser man på tallene for Nord Norge så er det kun 6 prosent som er fornøyd med den kunnskapen de har! Det er lavest i landet. Det samme forbeholdet om lite utvalg gjelder så klart også her, men uansett så indikerer dette funnet at behovet er stort i vår landsdel. Det heller ikke tvil om at de ansatte mener etter- og videreutdanning er viktig. Hele 87 prosent svarer bekreftende på dette i undersøkelsen. For kuriositetens skyld kan det nevnes at Nord Norge her ligger høyest med 94 prosent.

NITO er landets største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer med over 91 000 medlemmer. Det vi ser er at medlemmene våre fort blir utdatert hvis han eller hun ikke fyller på med faglig kompetanse gjennom karrieren. Ingeniørene og teknologene er neppe unike i denne sammenhengen. Vi trenger derfor gladsaker som den om de gode søkertallene til IT – studiet i Mo i Rana. Dette er en viktig påminnelse til oss alle om å tenke faglig påfyll. Du bør derfor snarest ta en prat med sjefen din om en plan for etter- og videreutdanning om du ikke allerede har en. Det vil gagne både deg, arbeidsgiveren din og samfunnet.

Hanne Marit Henriksen,
Hovedstyremedlem i NITO

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags