Jeg mener årets valg ikke skiller seg ut fra foregående valg eller valg som kommer, det handler om å få gjennomslag for den politikken akkurat DU brenner for

Jarl Stian Johansson (H).

Jarl Stian Johansson (H). Foto:

Av

Politikk som utformes sak for sak og dag for dag gjør oss sårbare, det blir ullent, det gir ingen garantier for morgendagens utfordringer som vi MÅ løse sammen som et tverrpolitisk kollegium, skriver Jarl Stian Johansson (H).

DEL

LeserbrevÅrets valg i Rana er et verdivalg sier noen, andre hevder det er et valg for å rette opp alt som har bart galt avsted, mens for noen er valget en klimasak.

Jeg mener årets valg ikke skiller seg ut fra foregående valg eller valg som kommer, det handler om å få gjennomslag for den politikken akkurat DU brenner for.

Alle de tre overnevnte temaer er viktige hver for seg, men det er først som en helhet at de virkelig har gjennomslagskraft.

Men hva skal til for å lykkes?

Jeg tror på drømmer, håp, medmennesker, utholdenhet, kontinuitet og langsiktighet.

Jeg tror på en politikk som ikke setter systemer opp mot enkelt individer, jeg tror på en politikk som ser medmennesker for den ressursen de er, jeg tror på en politikk som sikrer kontinuitet fordi resultater kommer ikke over natten og jeg tror på langsiktig politikk for den gir trygghet for innbyggere, næringsliv og nabokommuner.

Politikk som utformes sak for sak og dag for dag gjør oss sårbare, det blir ullent, det gir ingen garantier for morgendagens utfordringer som vi MÅ løse sammen som et tverrpolitisk kollegium.

Vi må våge å tenke nytt, det kan være vanskelig for selv de mest innovative av oss, fordi kjente mønster, handlinger, tanker og ord er trygt – vi kjenner resultatet av dette nesten på forhånd.

Helse og omsorgssektoren er en sektor hvor Rana kommune vil få store utfordringer på sikt hvis vi ikke allerede nå legger bak oss retorikk om varme hender, bestemor på anbud osv. Tjenesten må stå i stil med de brukerne/kunden vi faktisk har og da er det ikke sikkert at vi skal løse fremtidens utfordringer med gårdagens metoder eller tankesett.

36 Ranværinger står i kø for en egen bopel i et bofellesskap og flere kommer til, det er en situasjon vi MÅ ta på største alvor. Alle skal kunne bidra, alle er viktige for sitt samfunn og for Norge som nasjon og da er det vår plikt som lokalpolitikere å legge til rette for alle også de som ikke går i fakkeltog eller utrykker seg på sosiale medier.

Dette er bare toppen av det berømte isfjellet, men det også det vakre med kommune Norge, vi skal og vil løse egne utfordringer i størst mulig grad uten for mye sentral styring.

Men for å klare dette til ti i stil må vi samarbeide tverrpolitisk, en del ideologi må skyggelegges og poltikken kan ikke utformes dag for dag, fra sak til sak – det kreves kontinuitet og langsiktighet.

Du som er innbygger i Rana er heldig, kommunen og dets ansatte leverer gang etter gang, de omstiller og forbedrer, alt for at du skal kunne få så gode tjenester som mulig.

Og du som innbygger må benytte deg av din stemmerett uansett hva du stemmer, for kun slik har du reel innflytelse på det DU mener er viktig.

Godt valg!

Jarl Stian Johansson

Rana Høyre


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags