Rana Arbeiderparti krever at tilbyder og underentreprenører som skal engasjeres i prosjekt i Rana kommune skal være godkjente og aktive lærlingebedrifter

Illustrasjon.

Illustrasjon. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Leder og varaordførerkandidat i Rana Arbeiderparti, Linda Eide, og politisk nestleder, Jan Erik Arnøy, krever bedre satsing på lærlinger.

DEL

LESERBREVDet er stor mangel på lærlingeplasser i Rana. Mange kvalifiserte elever får ikke tilbud om plass. Da er veien kort til å falle ut av utdanningsløpet. Elever får ikke den utdanningen de har krav på og frafallet fra den videregående skolen blir stort. Rana Kommune er en av Helgelands største innkjøpere.

Kommunen kan endre på dette ved å stille krav om at virksomhetene man kjøper tjenester av er lærlingebedrifter

En nødvendig forutsetning for en levedyktig og konkurransedyktig håndverkbransje er tilstrekkelig rekruttering av fagutdannede ansatte.

Ungdommer som i dag gjennomgår utdanningen i håndverksfag har betydelig problem med å få lærlingplass. Kommunen kan endre på dette ved å stille krav om at virksomhetene man kjøper tjenester av er lærlingebedrifter.

Rana Arbeiderparti krever at tilbyder og underentreprenører som skal engasjeres i prosjekt i Rana kommune skal være godkjente og aktive lærlingebedrifter. Lærlinger skal delta i arbeidet med utførelse av den aktuelle kontrakten. Eventuell unntak skal særskilt begrunnes.

Linda Eide

Leder Rana Ap Varaordførerkandidat

Jan Erik Arnøy

Politisk nestleder, Rana Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags