Inviterer alle til å markere Verdensdagen for psykisk helse på Bakeribygget

Av

Vi ønsker et rausere samfunn og et mer inkluderende nærmiljø, arbeidsmiljø og skolemiljø. Da blir det igjen lettere å dele tanker med andre, og å gi og få støtte, skriver leder for Mental Helse Rana, Petr Skjolden Fagereng.

DEL

LeserbrevVERDENSDAGEN FOR PSYKISK HELSE 10. OKTOBER

Dagen har vært markert siden 1992. «Mental Helse» har siden 2002 koordinert arbeidet med Verdensdagen i Norge på oppdrag fra Helsedirektoratet. I år har det vært påmeldt over 1900 arrangement som er en markant økning fra rundt 1500 i fjor. Dagen er internasjonal og markeres i de fleste land i verden.

Årets tema er «gi tid». Å gi tid handler om nærvær og tilstedeværelse. I en verden der vi møtes med stadig økende krav til tilgjengelighet og effektivitet, og stadig flere forstyrrelser, i mange ulike former,er det viktig å sette av tid til det vi virkelig har behov for. Vi er bare mennesker. Skal vi klare å løsevanskelig oppgaver eller problemer må vi fokusere på en ting av gangen. De fleste av oss blir utsatt for så mye støy at vi blir dårligere i stand til å ta vare på oss selv og hverandre. Vi er ikke maskiner, som lett kan oppgraderes, bygges om og skiftes ut. Det er noe vi må ta inn over oss når vi skal svare på spørsmålet om hva målet for samfunnet vårt og livene våre skal være.

Verdensdagen handler om å skape mer åpenhet om psykisk helse, om å fjerne skam og tabu rundt mentale plager og psykiske utfordringer. Vi ønsker et rausere samfunn og et mer inkluderende nærmiljø, arbeidsmiljø og skolemiljø. Da blir det igjen lettere å dele tanker med andre, og å gi og få støtte. Enkeltindividenes utfordringer er hele samfunnets problem. Klarer vi å løfte hverandre blir vi alle sterkere. Mental Helse Rana ønsker å invitere alle til å markere Verdensdagen sammen med oss på Bakeribygget.

Leder Mental Helse Rana, Petr Skjolden Fagereng

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags