Det er spesielt viktig at lærlingbedrifter prioriteres i en tid der bedriftene går en mer usikker fremtid i møte

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevFremskrittspartiets Ungdom har gitt klar melding til FrP om at det er nødvendig med et ytterligere løft for yrkesfagene. Det er spesielt viktig at yrkesfaglige linjer, lærlinger og støtte til lærlingbedrifter prioriteres i en tid der bedriftene går en mer usikker fremtid i møte. For oss i FpU er det viktig at det ikke skal gå utover lærlingene at norsk økonomi er inne i en krevende omstilling. Dette sikrer vi nå.

Fremskrittspartiet i regjering slår nok en gang et slag for yrkesfagene, denne gang med forslag om en ytterligere økning på 2500 kr i lærlingtilskuddet, sammen med samarbeidspartiene i revidert nasjonalbudsjett. Det er ikke uten grunn at jeg jubler på vegne av potensielle lærlinger i hele landet. I FpU har yrkesfagselever og lærlinger alltid stått i fokus, og det er fantastisk å se at dette fokuset også smitter over på FrP i regjering som sørger for flere lærlingplasser med økning i lærlingtilskuddet.

Hvert år har H-FrP-regjeringen sammen med samarbeidspartiene økt lærlingtilskuddet, og nå har tilskuddet økt med hele 17 500 kr totalt siden regjeringsskiftet i 2013. Jeg er utrolig stolt over at Fremskrittspartiet har fått til en såpass markant økning i lærlingtilskuddet på i underkant av de tre årene partiet har sittet i regjering. Dette viser at hvis det er ett parti som tar yrkesfag på alvor, så er det Fremskrittspartiet.

Det blir nå enda mer lønnsomt for bedriftene å ta imot lærlinger, og det i seg selv må alltid være målet. Det er ingen tvil om at yrkesfagene i lang tid har slitt med en vanskelig situasjon, og det tar FrP nå tak i. Jeg håper dette vil være med på å sette en stopper for det store frafallet vi i dag ser på yrkesfaglige utdanninger. Vi trenger yrkesfag, og yrkesfag trenger lærlingplasser, det sørger nå Fremskrittspartiet nå for blir lettere. Hverdagen blir rett og slett litt enklere for både lærlinger og bedrifter som tar imot lærlinger.

Bjørn-Kristian Svendsrud

Formann i FpU

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags