Vil flytte knutepunkt kveldstid: – Det kan jo umulig være dumt å diskutere

- Hva med å være åpen for å diskutere om NEX på kveld kunne hatt anløp/knutepunkt Onøy. Da spares det endel kilometer kjøring med Helgeland mellom Stokkvågen og Onøy, skriver Nina Bentzen i dette leserbrevet. Her er Nordlandsekspressen fotografert utenfor Tonnes i Lurøy kommune.

- Hva med å være åpen for å diskutere om NEX på kveld kunne hatt anløp/knutepunkt Onøy. Da spares det endel kilometer kjøring med Helgeland mellom Stokkvågen og Onøy, skriver Nina Bentzen i dette leserbrevet. Her er Nordlandsekspressen fotografert utenfor Tonnes i Lurøy kommune.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDet nye ruteoppsettet for Trænaruta blir i disse dager presentert. Det som nå presenteres er basert på et forslag som alle berørte kommuner har hatt på høring.

For Lurøy sin del blir det meste slik det har vært i vinterruta. Det blir tidligere avgang til Sandnessjøen på morgen men ellers stort sett som før.

Lurøy Arbeiderparti har reagert med protest på at forslaget ble endret etter høringen. Folk på Lovund og Træna får likt tilbud som i dag og må dermed fortsatt reise over Trænfjorden med trænaruta. Dette som følge av at samferdselsråden lyttet til Træna med deres ønske om at båten fortsatt måtte gå til Træna.

Jeg skjønner at Trænværingene må hensyntas og overordna er det ikke feil å lytte til dem.

Det ligger en mulighet for å kunne få til begge deler slik jeg ser det.

Hva med å være åpne for å diskutere om NEX på kveld kunne hatt anløp/knutepunkt Onøy. Da spares det en del kilometer kjøring med Helgeland mellom Stokkvågen og Onøy. Dette kan frigjøre både tid og ressurser nok til å kunne ta turen innom Lovund og Sleneset slik at man slipper to turer over Trænfjorden.

Å flytte knutepunkt til Onøy på kveld vil ikke få negative konsekvenser for noen. Kun en innsparing og forkortet reisetid for oss i Lurøy. De på Aldra kommer seg uansett ikke hjem på kveld. Da siste båt fra fastlandet er gått lenge før NEX kommer.

Stokkvågen kunne hatt signal anløp av NEX på kveld som i dag.

Det er verdt å se på det i alle fall og det kan jo umulig være dumt å diskutere.

Lurøy har i en tidligere uttalelse bedt om å få vurdert NEX knutepunkt på nytt. Slik at vi kunne fått kommet med innspill.

Dette støttet ikke AP i kommunestyret.

Det kan hende en delt løsning der Stokkvågen er knutepunkt på morgen og Onøy er knutepunkt på kveld kunne vært en spiselig løsning for alle parter og det ville gitt innsparing og noen muligheter. Samt redusert reisetid. Så dette kunne blitt en vinnvinn løsning for alle i søndre Lurøy samt Træna.

Det er bare ett problem. Fylkestinget har vedtatt Stokkvågen som knutepunkt.

Jeg tenker da å oppfordre Lurøy AP til å være villig til å støtte flertallsvedtaket fra egen kommune. Slik at vi kan stå samlet rundt ønsket om en ny vurdering rundt knutepunktet og ikke minst legge press på egne fylkespolitikere for å få endret vedtaket, slik at vi på en ordentlig måte kan diskutere oss fram til en bedre løsning.

Mvh Nina Bentzen, Ordførerkandidat Lurøy SP

 Leder Nina Bentzen i Lurøy Sp.

Leder Nina Bentzen i Lurøy Sp.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags