Gå til sidens hovedinnhold

Det er ikke lenge siden vi hadde et svært trasig uhell sør om Mo. Det må ikke gjentas!

Artikkelen er over 5 år gammel

LESERBREV Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg kjører strekningen Mo i Rana - Nesna, tur retur, flere ganger i uken og det  er med livet som innsats.

Mange ganger velger jeg å kjøre fra Mo på kveldstid, og har heldigvis mulighet for overnatting på Nesna, og kjører retur dagen etter. Det som slår meg sist jeg kjørte, i dag, var at veien fra Nesna til bommen ved Myklebostad var helt akseptabel.

Det var meldt vanskelige kjøreforhold i dag, men jaggu bidro også Veivesenet til det, ikke bare værgudene!

Nesna kommune har ansvaret for Sjonfjellet, og det er aldri, merk mine ord, aldri noe problem å kjøre over fjellovergangen. Jeg brukte omlag 30 minutter fra Nord Universitet til Utskarpen, her begynte problemene for alvor! 

Det var omlag 15 centimeter med sørpe i veien, og brøytekantene var minst tretti centimeter fra veikanten inn i veien, på begge sider. Veibanen fra Straumen til Bustnesla var velfylt med vann. Vannscooter har her vært mer egnet en en bil. Heldigvis lånte jeg bilen til min bedre halvdel, den har forhjulstrekk og er større enn min lille Nissan.

Nesna kommune har ansvaret for Sjonfjellet, og det er aldri, merk mine ord, aldri noe problem å kjøre over fjellovergangen

Det er diskusjoner i hjemmet om investering i ny, større og tryggere bil i husstanden, på grunn av dårlig brøytet vei fra Mo til Utskarpen!

Jeg regner med at jeg kan sende regningen for mellomlegg av ny bil til Veivesenet? 

Skuldrene var på høyde med ørene før jeg ankom Båsmoen, og det kan nevnes at kjøretiden fra bommen ved Myklebostad til Prix på Ytteren var omlag 50 minutter. Det må bestilles time til fysioterapi i morgen, og tror jammen jeg sender også den regninga til Veivesenet!

Jeg er fullstendig klar over hvor jeg bor. Men dette kan ikke fortsette. Jeg er klar over at det er krevende å utbedre veier her under Polarsirkelen, men noe bør gjøres!

Det er ikke lenge siden vi hadde et svært trasig uhell sør om Mo. Det må ikke gjentas! Oppfordringen fra min side er at veiene bør brøytes mer hyppig, eksempelvis fra vårt naboland. Der brøytes det, hyppig.

Det er diskusjoner i hjemmet om investering i ny, større og tryggere bil i husstanden, på grunn av dårlig brøytet vei fra Mo til Utskarpen

 

Det er stor kontrast ved grensen mellom Sverige og Norge ved Umbukta. Sverige brøyter bort sneen og strør sand ved behov. Over grensen til Norge, saltes det. Kjørebanen blir da sporet der vann fyller opp. 

Da jeg er en meget miljøbevist person, sykler jeg som regel til jobben, her er også utfordringer. Asfalten er hullete på gang og sykkelsti, og det er høye kanter som er farlig for en syklist. For ikke å snakke om at gatelys i Langneset  er en mangelvare!

Stort sett er bilister greie, og jeg slipper å tre av min el-sykkel når jeg skal passere veieoverganger. Likevel vil jeg påpeke at det går jo hurtigere når sykelisten får passere på sykkel, enn at du som bilist må stoppe for en fotgjenger med leid sykkel? Så, i morgen, trass min miljøbevissthet, besøkes Sulland og Ramseng Auto AS. Syklende? 


Linda Blikker Skogholt

Åga

 

Kommentarer til denne saken