Jeg er en lykkelig ranværing, og en av de tingene som gjør meg lykkelig er Vinterlysfestivalen

RAnværing: Jeg er en lykkelig ranværing, og en av de tingene som gjør meg lykkelig er Vinterlysfestivalen! skriver Wenche Bakken.Foto: Øyvind Bratt

RAnværing: Jeg er en lykkelig ranværing, og en av de tingene som gjør meg lykkelig er Vinterlysfestivalen! skriver Wenche Bakken.Foto: Øyvind Bratt

Artikkelen er over 3 år gammel

Vi vil skape magiske øyeblikk, og få liten og stor til å føle seg vel og inkludert skriver Wenche Bakken.

DEL

PÅ EN LØRDAG

Kan man være lykkelig hver dag? Og hva er lykke? Det alle streber etter! Vi er ikke lenger fornøyd med å være fornøyd. Vi skal hele tiden være lykkelig, og er ikke vi et lykkelig folk? Det norske folk som lever i sus og dus med velstand oppetter ørene. Er ikke det å være norsk nok grunn til å kjenne lykke?

Selv tenker jeg at lykke er så mangt, og jeg kjenner lykke på de rareste tidspunkt. En bølge som bare kommer skyllende over meg, og jeg kjenner at jeg er komplett lykkelig. Jeg blir oppmerksom på min egen eksistens, og kjenner at alt bare er godt rundt meg. Det handler veldig mye om fred og ro inni meg. Hvis jeg er helt rolig og nedstresset så er det lettere for meg å kjenne denne bølgen. Jeg vet er at jeg nesten aldri er ulykkelig. Jeg er veldig fornøyd med å være akkurat meg og med å ha rundt meg de jeg har rundt meg. Noen sier at lykke er fravær av negative ting. Kanskje er det så enkelt?

Det å låse seg inn hjemme med kroppen proppfull av teater er for meg noe av det beste jeg vet

– En annen ting jeg funderer på er: Hvem er en ranværing? Vi vet at alle kom et annet sted fra, for å jobbe her hvor det fantes arbeid. Min morfar kom fra Lofoten, og min mormor fra Sømna på Sør-Helgeland. De flyttet sammen med mange andre til Mo i Rana, for her var det arbeid å få i industrien. Er jeg da en ranværing? Hvor lenge må man ha bodd her for å være det? Og er det å være en ranværing noe å være stolt av? Noe man bør strebe etter? Min egen mening er, at når man har bodd i Rana noen år, og slått ned rota si her, så er man en ranværing selv om dialekten er annerledes. Jeg er ikke født her, men har bodd her hele livet, med unntak av noen år i Oslo. Håper jeg kvalifiserer.

Jeg er en lykkelig ranværing, og en av de tingene som gjør meg lykkelig er Vinterlysfestivalen! Jeg blir enda mer lykkelig når jeg tenker på at så mange andre blir lykkelig av festivalen. Jeg er imponert! Ikke litt imponert, men kjempeimponert!

For aldri har så mange kjøpt vinterlyspass. Mange kjøper det i gave til seg selv. Par gir dem i gave til hverandre, og noen gir det i gave til sine foreldre. Selv ga jeg min søster et til jul. Gleder meg over at hun skal se masse forestillinger i år!

Når teatret tar i bruk Spektrum så er det fordi vi ikke har et kulturhus. Vi vet at det ikke er optimalt. Vår tekniske sjef har en plan, og vi utvider scenen! Bygger den ut for å tilpasse oss Spektrum. Bless him!

Det å låse seg inn hjemme med kroppen proppfull av teater er for meg noe av det beste jeg vet

– En hel uke! Vi er den festivalen i vår region som går over flest antall dager, og det er vi stolte av. Å ha en teaterfest i en hel uke synes jeg vi ranværinger fortjener. Vi som har «stått han ut» som dronning Sonja sa i et tv-program da hun skulle fortelle om nordlendingen som sa at «vi står han av». Vinteren er hard, og nå kommer lyset og det skal feires!

Vel nå er vi klare, og ikke så rent lite spente. – Det å låse seg inn hjemme med kroppen proppfull av teater er for meg noe av det beste jeg vet. Hoderystende inntrykk som har festet seg som et ømt grep rundt hjertet mitt. Skuespillere som formidler en sterk tekst med innlevelse, timing og faglig integritet. Det er få yrkesgrupper jeg beundrer mer.

– Vi på Nordland Teater vil at folk skal ha det bra. Vi vil skape magiske øyeblikk, og få liten og stor til å føle seg vel og innkludert.

Et fåtall byer i Norge har et teater. Vi har et! Er det en av grunnene til at det er så mange lykkelige ranværinger? Jeg tror det...

Wenche Bakken

Produsent, Nordland Teater

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags