Piggdekkavgift: - Hvis det mot formodning skulle bli vedtatt er det et overgrep å pålegge en stor del av befolkningen en slik ekstraavgift

- Det er smakløst å komme med et slikt forslag, mener Stein M. Hansen. Foto: Kenneth Haagensen Husby

- Det er smakløst å komme med et slikt forslag, mener Stein M. Hansen. Foto: Kenneth Haagensen Husby

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ser at det i tirsdagens formannskapsmøte skal behandles piggdekkavgift i Rana, som er mikropartiet De grønnes hjertebarn, et parti som i Rana har et sted mellom 200 og 300 velgere i ryggen og som har som intensjon å pålegge innbyggerne i Rana en sesongavgift på kr 1400 hvis vi fortsatt bruker piggdekk.
Det strider mot min oppfatning av demokrati at mdg skal diktere politikken i Rana, men det er resultatet etter valget, for at ordføreren fortsatt skal få holde i klubba må han svelge alle kamelene den ene personen kommer med.
Har lest saksdokumentene i møteinnkallelsen som ligger på RK sin hjemmeside, og det er lagt fram store mengder med «forskning» ang. svevestøv, veislitasje, ulykkesstatistikker piggdekk vs. piggfri osv. for å underbygge denne avgiften.

Jeg har selv 48 vintre bak meg her i Rana og jeg har såvisst ikke behov for å studere resultat av forskning gjort av «forskere» som aldri selv har kjørt her på gletterholka og opplevd det vi kaller vinterføre som for øvrig blir benevnt som ekstremvær sørpå, jeg har også selv prøvd meg på piggfrie dekk og har erfaring nok på vinterføre til å selv vurdere egenskapene på pigg kontra piggfri, og hvis jeg har bodd i et område med nedsaltede veier og ikke måtte ut å kjøre på de verste dagene kunne piggfrie vært et alternativ, men jeg og en stor del av innbyggerne i Rana bor slik til at vi er avhengige av å være skodd med piggdekk for å ivareta vår egen og andres sikkerhet.

Jeg har som det viktigste moment i min ferd etter veien muligheten for å greie å stoppe hvis det skulle dukke opp noe uforutsett foran bilen, og min erfaring som sjåfør i 48 år og mange år som turbussjåfør sier meg at piggdekkene er det viktigste sikkerhetstiltaket vi har i vår del av verden.

Og dette tullet med piggdekkavgift er helt verdiløst som miljøtiltak for min del for jeg kommer aldri til å bytte bort den viktigste sikkerheten min mot 1400 kroner, det blir som å betale en forsikring på lik linje med trafikkforsikringen, og jeg er overbevist om at jeg ikke er alene om å mene det.

Men på den annen side er det en planlagt inntekt som skal brukes for å bygge ut gang og sykkelveier, og opprensking av strøsand etter vinteren, som er bekvemt å dumpe på de av oss som er avhengig av piggdekk, og som kommer på toppen av at det er vi som også betaler det meste av bompengene og har måttet finne oss i brøytekutt.
Det er smakløst å komme med et slikt forslag, og hvis det mot formodning skulle bli vedtatt er det et overgrep å pålegge en stor del av befolkningen en slik ekstraavgift.

Stein M. Hansen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken