Piggdekkavgift: – Med en slik avgift på toppen av alle andre utgifter, ser jeg mørkt på framtiden

Roar Skotnes bekymrer seg for piggdekkavgiften og den økonomiske belastningen den medfører. Foto: Kenneth Haagensen Husby

Roar Skotnes bekymrer seg for piggdekkavgiften og den økonomiske belastningen den medfører. Foto: Kenneth Haagensen Husby

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Med en slik avgift på toppen av alle andre avgiftene, ser jeg mørkt på framtiden. Her i nord er vi avhengig av piggdekk for å tilnærmet kunne kjøre sikkert og komme oss frem til bestemmelsesstedet vi har. Arbeid, hytte, fjelltur, besøke venner/slekt og kjente, butikk med mer.

Dersom alle kjører på piggfrie dekk vil det oppstå superglatte veier med de problemene som det vil gi til alle. Det er bevist at med bruk av en kombinasjon med piggfrie dekk og piggdekk er det mest fornuftigste. Personlig så er jeg over 60 år, har hytte og mottar uføretrygd grunnet leddgikt, så jeg er helt avhengig av kjøretøy for handling, turer til hytta/fjellet/kysten. Rett og slett til alt av turer ut fra boligen jeg har.

På hytta har vi fått fritidssøppelrenovasjonsavgift på ca. 1000 kr og det gjelder kun kjøkkenavfall. Større avfall må fortsatt kjøres til mottak som tar betalt pr. kg. Tidligere tok jeg alt kjøkkenavfall med meg hjem til boligen min og kastet den i søppeldunken hjemme, og den betaler jeg også for med husleien hver måned hele året.

Roar Skotnes, uføretrygdet, leddgiktplaget, Mo i Rana

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken