Det eneste overraskende var beslutningen om at både ordføreren og varaordføreren skal utøve sine verv på heltid

Ordfører Geir Waage og varaordfører Linda Eide.

Ordfører Geir Waage og varaordfører Linda Eide. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Skriver om politikk på heltid.

DEL

LESERBREVMaktskiftet i Rana skjedde etter alt å dømme etter oppskriften. Det eneste overraskende var beslutningen om at både ordføreren og varaordføreren skal utøve sine verv på heltid.

Godtgjørelsen blir mer enn bra, dog ikke høyere enn det som er vanlig i kommuner på omtrent samme størrelse.

Det alminnelige nivået er en sak for seg. Her holder vi oss til det ene tilfellet. Med tanke på den økonomiske situasjonen i Rana kan det stilles spørsmål ved klokskapen bak den nye ordningen. Slik RB har gjort det på lederplass. (14.10.)

Avtroppende varaordfører er direkte kritisk med den begrunnelse at ”det er ikke arbeid nok til at varaordføreren skal sitte på kontoret hver eneste dag.” En noe merkelig oppfatning. Vedkommende sa også foran forrige valg at han var mest opptatt av skattekutt og veidrift uten bomstasjoner.

Velgerne må kunne kreve noe mer enn som så av sine lokale folkevalgte. Oppgavene kommer ikke bare seg selv. Frikjøpte politikere må ta egne initiativ, være aktiv og spille på og med fagfolkene i administrasjonen og de politiske underutvalgene. Det kan det bli spennende politikk av, også i økonomisk trange tider.

Øivind Hirsti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags