Kanskje Espen Haaland kan få til noe magisk som NHO-styreleder i Nordland som kan gjøre både meg og andre mer optimistisk når det gjelder et samarbeid som omfatter hele Helgeland

Av

Gustav Arne Nyborg tar for seg utnevnelsen av Espen Haaland som ny styreleder i NHO-Nordland i dette leserbrevet.

DEL

LeserbrevDet er bare å gratulere Espen Haaland med utnevnelsen som ny styreleder i NHO-Nordland, som avisene nå gjør offentlig kjent. Kjenner jeg han rett kommer han til å utføre dette vervet på en utmerket måte.

Espen Haaland er den andre på rad som kommer fra Helgeland og blir styreleder i NHO-Nordland. Hans forgjenger Arve Ulriksen har gjort en meget god jobb i NHO-Nordland. Godt å se at vi er kommet dit at man ikke MÅ være fra Bodø/Salten for å ha vervet, men at det er god kompetanse å hente også fra andre deler av Nordland

Som tidligere lokalpolitiker i Rana er min erfaring at den nye NHO-styrelederens største utfordring noen gang ligger gjemt i det han sier om å få til bedre samarbeid innen helgelandsregionen. Kort fortalt: Rana Næringsforening og personer i sentrale stillinger i blant annet bank har flere ganger arrangert møter og samlinger med tanke på å bedre samarbeidet. Interessen fra Mosjøen og omegn næringsselskap (MON) har vært svært laber.

Der har sentrale aktører stått i spissen for svaruttalelser på samarbeidsinvitasjoner som gjør at man må lete med lys og lupe for å finne noen interesse der for noe samarbeid på Helgeland som inkluderer Rana og Nord-Helgeland.

Sisyfos var en sagnskikkelse i oldtidens Grekenland. Han var beryktet for sin sluhet, noe som pådro ham gudenes vrede. Gudene dømte han til en straff som gikk ut på å rulle en stein opp en skråning. Hver gang Sisyfos nådde toppen rullet steinen ned igjen i kraft av sin egen vekt. Sisyfos måtte igjen og igjen begynne på nytt å rulle opp steinen. De greske gudene hadde med en viss rett funnet ut at det ikke finnes noen verre straff enn et unyttig og håpløst arbeid.

Uten sammenligning for øvrig: De stadige og gjentatte forsøkene som er gjøres i Rana for å bedre samarbeidet på Helgeland får meg av en eller annen grunn til å tenke litt på Sisyfos sitt håpløse evighetsarbeid. Kanskje Espen Haaland kan få til noe magisk som NHO-styreleder i Nordland som kan gjøre både meg og andre mer optimistisk når det gjelder et samarbeid som omfatter hele Helgeland?

Gustav Arne Nyborg

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags