Rødt om utbygging og ferdigstillelse av Rana ungdomsskole: Kommunaldirektørens påskeeventyr

- Har man i et par år drevet Rana u-prosjektet med en totalt urealistisk forestilling om et påskeeventyr?
Det spør Rødt om i dette leserbrevet. Bildet er av kommunaldirektør Lillian Nærem.

- Har man i et par år drevet Rana u-prosjektet med en totalt urealistisk forestilling om et påskeeventyr? Det spør Rødt om i dette leserbrevet. Bildet er av kommunaldirektør Lillian Nærem. Foto:

Av
DEL

LeserbrevI Rana Blad 6. januar forespørres kommunaldirektør Lillian Nærem om hvordan det går med utbygging og ferdigstillelse av Rana ungdomsskole med tilleggende herligheter, bl.a. Polarsirkelen videregående skoles Moheia-bygg. Svaret er i all hovedsak «krute godt» – men ikke bare:

«Rana kommune hadde fått en dato fra fylkeskommunen som tilsa at skolen på Mjølan skulle være ferdig for innflytting i januar, og planen var at vi skulle starte opp arbeidet på Moheia for fullt etter påske. Nå varsles det om forsinkelser som vil ha konsekvenser for vår framdrift, fastslo Nærem,» ifølge avisen.

Rana kommune «hadde fått en dato» av fylkeskommunen som tilsa at de kunne flytte inn til påske? Kan dette dokumenteres på noe vis? Jeg kan ikke tenke meg at noen i administrasjonen ved Polarsirkelen vgs. ville funnet på å si til Rana kommune: «Ja da, kom igjen – vi bruker gladelig tida før eksamen våren 2019 til en storstilt flyttesjau»! Og jeg lurer jo på hva nevnte administrasjon tenker om plutselig å bli tillagt ansvaret for den nå forventede forsinkelsen?

Inntil noe annet er bevist, velger jeg å tro at dette er noe kommunaldirektøren kommer opp med på et usedvanlig tynt grunnlag for å bortforklare at Mo u-prosjektet er planlagt på en måte som i praksis gjorde det umulig å fullføre innen det som hele tida, for alle som har fulgt med, har vært gjeldende: Sommerferien 2019, når elever og lærere var ute fra Moheia-bygget.

Det bør være vel kjent at Rødt hele tida har vært kritisk til Rana U-prosjektet, og ikke minst tempoplanen som har blitt presentert. Våren 2017 stilte vi derfor spørsmål til daværende skolesjef Nærem i oppvekst- og kulturutvalget, deretter til rådmann Pettersen i kommunestyret, om realismen i prosjektet, og hvorvidt man hadde en «plan B» i fall Moheia ikke var innflyttingsklar til skolestart 2019. Svarene var noe forskjellige: Skolesjefen opplyste om at man hadde en «plan B», men ville ikke gå ut med den før det var nødvendig. Rådmannen derimot, sa i kommunestyrets junimøte at noen plan B så han ingen grunn til å ha, da det ikke var noen som helst grunn til at Rana u ikke skulle være klappet og klar til skolestart 2019.

På bakgrunn av dette må Rødt sitt spørsmål være nå: Har man i et par år drevet Rana u-prosjektet med en totalt urealistisk forestilling om et påskeeventyr?

Alf Helge Straumfors

Rødt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags