Mener SNO sentralt at kua har satt seg fast i en snøfres, en forhøster eller en harv?

Norges Bonde- og småbrukerlag stiller seg uforstående til SNOs håndering av skadene kua til Harald Millingsjord har fått etter det bonden og lokal rovviltkontakt mener var et bjørneangrep.

Norges Bonde- og småbrukerlag stiller seg uforstående til SNOs håndering av skadene kua til Harald Millingsjord har fått etter det bonden og lokal rovviltkontakt mener var et bjørneangrep. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Krass kritikk av SNO fra rovviltutvalget i Norsk Bonde- og Småbrukerlag

DEL

LeserbrevKuer er angrepet og SNOs folk lokalt fastslår at skadegjører er bjørn. Andre med suverene kunnskaper om bjørn støtter dette. Skader og merker viser tydelig at bamsen har vært på besøk. For de som har sett skadene er det ingen tvil. Men – dette er det åpenbart ikke lov å mene, skal vi tro SNO.

Mekanisk skade

Etaten har bestemt at skadene er «mekaniske». SNO mener trolig at kuer er skadet av parkert landbruksutstyr eller andre tekniske innretninger. Da må man tillate seg å stille noen spørsmål. Hvilken type mekanikk kan ha forårsaket slike skader? Mener SNO sentralt at kua har satt seg fast i en snøfres, en forhøster eller en harv? Mener SNO at det er folk som har vært ute i uærlig ærend?

Saklighet i rovvltavklaring

Hvorfor prøver SNO sentral å avvise fakta når de lyser imot dem? Hvorfor er det så viktig for SNO å frita en bjørn for disse skadene? Er ikke SNO opptatt av fakta og faglig basert forvaltning av rovvilt? Hvor saklig er det å sitte på et kontor å se på bilder, og deretter avvise den lokale kompetanse, som faktisk har undersøkt dyret og skadene?

Rører ikke svensk skadeulv i Norge

I Akershus og Oppland har ulven herjet i sommer. Det er en stor sak lokalt. Vi krever jakt og felling. Svaret fra Statssekretær Lunde i MLD er rart. Han viser til at ulven er svensk, og at den ikke påvirker norsk forvalting. Svenske ulver som dreper i Norge er ikke et problem, bjørneangrep bortforklares med mekaniske skader. Mitt siste spørsmål til Forvaltningen må bli: Hvordan kan dere tro at berørte bønder fester noen form for tillit til dere?

Rovviltutvalget

Marius Røer Andresen,

Leder Rovviltutvalget i Norsk Bonde- og Småbrukerlag

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags