I idretter som handball, friidrett, ski og turn har en i Rana, opp gjennom årene, valgt å samarbeide tett. Det er på høy tid at fotballspillerne i Rana gis samme vilkår

BURSDAGSFEIRING: Styrelder i Rana FK, Ståle Krokstrand holdt en, til seg å være understreket han selv, kort tale om hvordan Rana FK skal være et vi-prosjekt, og ikke oss og dem.

BURSDAGSFEIRING: Styrelder i Rana FK, Ståle Krokstrand holdt en, til seg å være understreket han selv, kort tale om hvordan Rana FK skal være et vi-prosjekt, og ikke oss og dem. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev4.desember 2017 ble Rana fotballklubb (RFK) stiftet. Det er akkurat 100 år etter at storheten Rosenborg ballklubb (RBK) så dagens lys (i 1917). Måtte vår historie bli like suksessfull.

I idretter som handball, friidrett, ski og turn har en i Rana, opp gjennom årene, valgt å samarbeide tett, og slå sammen klubber. Dette for å gi de antatt beste utøverne et tilfredsstillende tilbud, og for om mulig å kunne konkurrere regionalt og nasjonalt. Det er på høy tid at fotballspillerne i Rana gis samme vilkår og muligheter.

Sarpsborg 08 og Kristiansund BK er eksempler på norske klubber som har lyktes gjennom en sammenslåing. Sist lørdag vant Sogndal, med ca. 7000 innbyggere, junior-finalen i NM mot selveste Rosenborg. Hvorfor skulle ikke vi kunne få det til her i Mo i Rana.

Hvordan VI skal lykkes

For at vi skal lykkes sportslig og organisatorisk må det legges ned et stort stykke arbeid, av mange. Vi må skape god utviklingskultur på alle nivå.

Profesjonaliseringen ligger først og fremst i ansettelsen av folk, i kraft av daglig leder, sportslig leder og hovedtrener for seniorene. I tillegg er det andre sentrale bidragsytere som skal ha betalt for innsatsen. Det er her samarbeidspartnerne kommer inn og sikrer forutsigbarhet over flere år. Vi setter stor pris på det lokale næringslivet som støtter satsingen, i kraft av penger og tjenester men også i forhold til den velvilje vi møter overalt.

Men fortsatt er det slik at de fleste av oss skal bidra til idretten uten noen form for kompensasjon. Utøvere og foresatte skal drive dugnad, akkurat som før, og det vil være et stort behov for ildsjeler og frivillige. Dette er et viktig ideal i norsk idrett og har i seg selv stor egenverdi, da i kraft av meningsfull fritid og det fellesskapet fotballen gir folk.

Dette er mulig å få til gjennom at gode krefter i Mo og Stål nå blir med og bidrar inn i den nye organisasjonen, altså gode krefter forenes. Noe av poenget med å slå sammen fotballen var jo å etablere en sterkere organisasjon.

Rana FK må bli vårt lag

A-laget til Rana FK vil sannsynligvis bestå av spillere fra Båsmo og Åga, fra Lurøy og Storforshei og andre små og store steder. Alle som bor i regionen må derfor støtte opp om dette flaggskipet, i tillegg til laget i ens eget nærmiljø.

Vi må se på dette som et Rana-prosjekt, ikke et Stål/Mo-samarbeid alene.

Folk må være tålmodige

Å bygge opp en solid organisasjon vil ta lang tid. Vi har eksempelvis startet arbeidet med å bli kvalitetsklubb, jfr. NFF kriterier for dette. Likevel er det slik at de 6 åringene vi tok i mot tidligere i høst er de første utøverne klubben har «full kontroll på» fra dag en. Det vil ta år å bygge opp et solid og bærekraftig Rana FK.

Sportslig suksess vil vi likevel søke i hver en kamp som spilles, og vi ønsker å skape begeistring og engasjement, fortrinnsvis gjennom underholdende og god fotball, men også gjennom hvordan vi framstår på og utenfor banen.

Å rykke oppover i divisjonssystemet er ikke gjort over natta. Det viktigste framover er å arbeide systematisk på alle plan slik at vi alle opplever mestring og utvikling.

Junior og senior er på plass i Rana FK. Spillerne gleder seg over å være samlet og det er god stemning på treningsfeltet, selv om varmen ikke er slått på enda. Gode treningsforhold vinterstid er en utfordring, men det synes som at det er stor politisk vilje til å få på plass to vinteråpne baner. Det er bra.

Positiv kultur

Prosjektet mottas blant folk flest i Rana med tommel opp.

Hvordan vi snakker om hverandre mener vi har betydning for hvor vellykket dette blir.

Vi i Rana FK ønsker å la det bli en levende verdi i klubben å omtale hverandre positivt

Vi ønsker alle Stålkamerater og Mo-idrettslagsfolk (+ andre) velkommen inn i den nye organisasjonen, hvor inkludering og toleranse skal komme til å prege oss. Sammen får VI det til. Sammen kan VI komme til å skape et lite fotballeventyr på Helgeland.

Heia oss i Mo i Rana, og gratulerer med dagen til Rana FK

Fotballhilsen fra styret i Rana FK

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags