Tiggingen er et skalkeskjul for tyveri, prostitusjon og narkotikasalg - men hvem er egentlig overrasket?

Illustrasjonsfoto
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Harald Tom Nestvik, Parlamentarisk leder Frp og Ulf Leirstein, Justispolitisk talsmann Frp skriver om tigging.

DEL

LESERBREV  Over lengre tid har NRK Brennpunkt dokumentert at rumenske «tiggere» i Norge er organiserte, kyniske og relativt velstående. Ikke minst ser vi at tiggingen i all hovedsak er et skalkeskjul for kriminell virksomhet som tyveri, prostitusjon og narkotikasalg. Men hvem er egentlig overrasket?

Fremskrittspartiet har i årevis argumentert for et tiggerforbud. Vi har sagt at tiggingen fra utlandet er organisert, at det medfører kriminalitet og at tiggingen fra rumenere i liten grad har med fattigdom å gjøre. Vi har lenge visst at de som kommer fra bl.a Romania for å tigge ofte er både ressurssterke og relativt velstående. Tiggingen de benytter seg av er bare et skalkeskjul for alvorlig og organisert Kriminalitet. Dette skalkeskjulet ønsker FrP å fjerne ved et forbud.

Senterpartiet hadde mulighet til å innføre et tiggeforbud med regjeringen allerede i 2015

Senterpartiet hadde mulighet til å innføre et tiggeforbud med regjeringen allerede i 2015. FrP og H hadde opprinnelig en avtale med Sp om å innføre et nasjonalt tiggeforbud, og sammen hadde disse tre partiene hatt flertall på Stortinget. Da regjeringen sendte forslag om tiggeforbud på høring, gjorde Senterpartiet en kuvending, og nektet å støtte forbudet likevel. Resultatet ble at vi enda ikke har et nasjonalt tiggeforbud i Norge.

Harald Tom Nestvik, Parlamentarisk leder Frp og Ulf Leirstein, Justispolitisk talsmann Frp.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags