Det er nok mange som lurer på hvordan været blir under Verket-festivalen til helga, men vakthavende meteorolog Martin Granerød har ikke de mest oppløftende prognosene.

– Det starter bra denne uka, og de to nærmeste dagene, onsdag og torsdag, blir det riktig fint. Jeg ser dere allerede har fått fint vær og finere skal det bli. I morgen blir det 22/23 grader og det fortsetter slik på torsdag, ja faktisk helt til fredag ettermiddag. Da snur det, litt etter litt, sier han.

Granerød tar for seg været, slik prognosene ser ut, fredag kveld, og fram til søndag morgen.

– Endringen i det fine været kommer altså fredag ettermiddag da det kommer inn et lavtrykk fra vest og det bringer med seg tilskyende vær og litt regn. Temperaturen vil synke ned mot 15 grader og slik vil det fortsette.

Lørdag holder temperaturen seg rundt det samme, men regnet vil tilta noe, og dette vil også bli været dere kommer til å ha utover søndag. Det er nok lurt å ta med seg paraply og litt varmere klær hvis man skal oppholde seg utendørs, sier han.

Vinden vil også tilta, men ikke mye.

– Det vil blåse liten kuling på kysten, men dette er ikke noe dere vil merke mye til i innlandet. Man kan nok si at det vil bli ganske rolige vindforhold i Rana i helga, men værtypen og temperaturen endrer seg, så det er bare å nyte de kommende dagene, sier vakthavende meteorolog ved værvarslinga i Tromsø, Martin Granerød.

Vi presiserer at det ikke er lov å ha med seg paraply på Verket. I tidligere overskrift så ut som at meteorologen oppfordret publikum til å ta med paraply på festivalen til helga, men det er et generelt råd og gjelder ikke festivalen. Tittel er derfor rettet og vi presiserer at paraply er en av gjenstandene du ikke kan ta med inn på festivalområdet, verken fredag og lørdag uansett vær.

Verket 2022

 • Verket 2022 arrangeres på Revelen i Mo i Rana 27. og 28. august etter to år med festivalpause grunnet pandemien.
 • Dette er Helgelands største musikkfestival med en kapasitet på 5500 per dag, i tillegg kommer Underverket dagtid lørdag for familier, barn og unge. Fredag og lørdag kveld er utsolgt.
 • Artister fredag: Postgirobygget, EVI, Chris Holsten, Myra, Undergrunn, Heave Blood & Die, Veronica Maggio, Combos og Røyksopp
 • Artister lørdag Underverket: Undergrunn, Nicolay Ramm, Emelie Hollow, Rockebandet Plopp, Ulrikke Nilsen, Vitenshow og Lokale talenter.
 • Artister lørdag: Bo Kaspers Orkester, Blomst, Mew, 06 Boys, D.D.E., Ruben, Dagny og Kamelen.
 • Det er også intimkonserter på Verksmessa. Dette er dyrere billetter som gir adgang til et telt på eget område og i prisen er det matservering begge dager. Chris Holsten og Bjarne Brøndbo står for underholdningen i messa i år.
 • Festivalsjef er Ingrid Alte Westman. Hun har vært festivalsjef i flere år, men har ikke fått arrangert Verket før i år grunnet covid-19.
  Festivalsjef for Underverket er Linnea Sofie Skar. Det er nytt av året med egen, ung festivalsjef for Underverket,
 • Arrangør og gjennomfører av Verket er det Oslobaserte selskapet HES som arrangerer festivaler og markedsfører flere skandinaviske artister. Andre festivaler HES jobber med er Haikjeften i Narvik som i 2022 ble arrangert helga før Verket, Drøbakfestivalen, Sarpsborgfestivalen, Hvalstrandfestivalen og Lillehammer Live.
 • Leder for HES er Hans Petter Haaland som er fra Mo i Rana og han har vært med på Verket siden starten. Haaland er også festivalens bookingsjef og har så langt vært dette i alle år.
 • Musikkfestivalen Verket arrangeres årlig på tampen av sommeren i Mo i Rana. Festivalen finner sted på Revelen, i gangavstand fra Mo sentrum., med Mo Industripark, tidligere A/S Norsk Jernverk, som bakteppet. Jernverket og industriparken er opphavet til festivalen navn. Dette er 12. året Verket arrangeres. Verket feiret 10 år i 2019.