SISTE – klokken 20.30: «Petter Dass» er nå slept av og slepet setter kurs mot Sandnessjøen.

Jon Kristian Fadnes, kommunikasjonsrådgiver i Boreal Norge AS, bekrefter tirsdag ettermiddag at bilferga MF «Petter Dass» har grunnstøtt.

– MF «Petter Dass» i rute 18–344 B Stokkvågen – Onøy – Sleneset – Lovund har hatt en grunnstøting tirsdag ettermiddag. Det er ikke meldt om personskade. Hendelsen fant sted vest av Lamøya på tur fra Sleneset til Lovund. Fartøyet står fast på grunn, sier Fadnes.

Det er ikke meldt om vanninntrengning.

– Det er fire passasjerer, fire besetningsmedlemmer og én trailer om bord. Hovedredningssentralen er varslet, og passasjerer hentes etter planen av redningsskøyta rundt klokken 17.30. Årsaken til hendelsen er foreløpig ukjent, men Boreal iverksetter undersøkelser i henhold til våre rutiner.

Oppdatert 18.05: Like etter klokken 18 opplyser Fadnes at passasjerene ble tatt om bord i redningsskøyta om lag ti på seks.

– De bringes til Sleneset hvor videre korrespondanse forsøkes satt opp med hurtigbåt.

Oppdatert 18.56: Redningsskøyta «Hans Herman Horn» opplyser på sin Twitter-konto at båten har brakt de fire passasjerene som var om bord på ferga til land, etter at ferga grunnstøtte vest for Lamøya i ettermiddag.

– Redningsskøyta returnerer til ferga for å se hva som kan gjøres videre.

«Hans Herman Horn» har satt sleper i ferga.

Oppdatert 19.24: Taubåt er ventet å ankomme klokken 19.30 for assistanse. Bunnforholdene undersøkes nå og det vurderes fortløpende tiltak.

Tidligere: På sin hjemmeside opplyser Boreal klokken 17.16 at Rute 18–344 Stokkvågen – Onøy – Sleneset – Lovund – B-ruten er innstilt i dag.

– MF Petter Dass er midlertidig ute av drift, B-ruten innstilles inntil videre i dag 19. januar 2021. Vi kommer tilbake med mer informasjon så snart det foreligger. Vi beklager!

Saken blir oppdatert.