Emma var kjempespent, men det ble bare nesten i Oslo Spektrum

Finaler i Melodi Grand Prix jr. MGPjr. Emma Røed (14) fra Mo i Rana på scenen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Finaler i Melodi Grand Prix jr. MGPjr. Emma Røed (14) fra Mo i Rana på scenen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Emma Røed fra Mo i Rana var en av ti finalister i årets MGP junior.

Lørdag kveld sang hun sin egen låt «Unik» for et fullsatt Oslo Spektrum – og hele Norge via NRK 1. Men til tross for en god opptreden holdt det dessverre ikke til en plass i superfinalen.

Rekordhøye 1.312 bidrag – 600 flere enn i fjor – hadde kommet inn til MGPjr sin redaksjon da påmeldingsfristen gikk ut. De ti beste ble fremført i Oslo Spektrum, hvorav fire gikk videre til superfinalen før vinneren ble kåret. Alle deltakerne var mellom 8 og 15 år.

Vinneren av årets utgave av MGP junior ble Vilde og Anna fra Nordfjordeid.

Da vi snakket med Emma før helga, sa hun at hun var veldig spent.

Vi kommer tilbake med mer om saken senere i dag.

Dette var artistene i MGP jr. 2016:


  • Beat2Fire fra Nærsnes

Melodi: Gode minner

Beat2Fire består av Adrian (15), Magne (13), Magnus (14), Jonas (14), Torkel (14). De har spilt i syv år, og var på audition for MGPjr i 2014 og 2015, men i 2015 med to nye medlemmer. De har også deltatt på UKM.

  • Jørgen fra Råholt

Melodi: Vi to?

Jørgen (13) danset i MGPjr i fjor, og han har danset for Marcus og Martinus frem til nå. Han danser på Quick to ganger i uken, går til sangpedagog og spiller gitar i kulturskolen. Jørgen kommer, ikke overraskende, fra en musikalsk familie.

  • Vilde og Anna fra Nordfjordeid

Melodi: Vestlandet

Anna (12) har alltid elsket å synge, og var på UKM med brødrene sine da hun var ti år.

I 2016 var hun på UKM med Vilde med ”Vintersong”, som var første gang de opptrådte sammen. Anna og Vilde (12) møttes gjennom skiskyting, og siden Vilde også elsker å synge, gjør de det ofte sammen. Vilde har spilt piano siden hun var syv år, og hadde vært med i UKM tre ganger før dette. Det er Vilde som har skrevet sangen.

  • Emma fra Mo i Rana

Melodi: Unik

Emma (14) kommer fra en musikalsk familie og har spilt gitar i fire år. Hun har deltatt på UKM og diverse konserter med kulturskolen og kor. Hun var på audition i 2014 og 2015.

  • Tobine fra Langhus

Melodi: Halloween

Tobine (11) har sunget fra før hun kunne prate og har alltid elsket å opptre. Hun går på musikal og begynte med sangtimer høsten 2014. Hun spiller også kornett.

  • Dina fra Asker

Melodi: Sterk og rå

Dina (12) var med som danser i MGPjr i fjor, og hun kom helt til semifinalen i Norske Talenter i 2014, der hun danset Michael Jackson. Hun begynte å synge i 2015, går på Muno musikkskole og synger i Asker menighets barnekor, og hun var med i UKM i år. Dina er også norgesmester i karate.

  • Noah fra Tromsø

Melodi: Sterk

Noah (15) var med i Idol jr i 2014, der han kom på 6. plass. I dag synger han også i rockebandet Druce (tidligere Storfjordbarna), som spiller rock/heavy. Bandet ble dannet tre uker før UKM i fjor, der de gikk videre til fylkesmønstring, noe de også gjorde i år. Noah ble inspirert til å lage mer musikk da han fikk mail fra MGPjr om at han kom blant de 40 beste i fjor – da skrev han to låter på en uke.

  • Emma fra Bodø

Melodi: Reis dæ opp

Emma (12) spiller håndball, men ellers er det sang og musikk som gjelder. Hun har tidligere tatt sangtimer og spilt gitar, og hun har alltid likt å opptre.

  • Rebecca fra Lillestrøm

Melodi: Den gangen

Rebecca (15) har gått på babysang, sunget i kirkekor og barnekor, og vært med i musikkgruppe i 1. og 2. klasse. Hun begynte å spille piano i 2. klasse. Rebecca har alltid likt å synge og opptre, og hun lagde sin første egenkomponerte sang til en lærer som skulle slutte da hun gikk i fjerde klasse.

  • Alma fra Stavanger

Melodi: Annerledes

Alma (13) har alltid vært glad i musikk og begynte å spille piano da hun var seks år. Hun har vært med på diverse musikkonkurranser og har opptrådt flere steder.

Artikkeltags