Rana fikk 200.000 kroner til miljøtiltak som har overføringsverdi til andre kommuner

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Alle seks søkere fikk tildelt midler når årets siste del av miljømillionen ble fordelt.

Nordland fylkeskommune mottok seks søknader med en søknadssum på nesten 500.000 kr, melder Nordland fylkeskommune i en pressemelding.

– Miljømillionen er en unik ordning som gjør det mulig for kommuner, lag og foreninger å satse ekstra på miljøet. Midlene er med til å skape lokalt engasjement for naturen vår og bidrar også til at barn og unge involveres, sier fylkesråd Aase Refsnes (SV).

– Her er det bare å benytte anledning til å søke støtte. Vi trenger mange med på laget når vi skal skape handling og lokalt engasjement, fortsetter hun.

Rana kommune har fått 200.000 kroner til et forprosjekt som skal se på muligheten for etablering av strategiske partnerskap mellom det offentlige og private.

En spørreundersøkelse utført av fylkeskommunen blant fylkets kommuner tyder på at mange kommuner er usikre på om de vil delta i klimanettverk. 

– Samarbeide mellom offentlig og privat sektor kan være avgjørende for å løse utfordringene med klimaforandringene. Et forprosjekt som dette har overføringsverdi til flere kommuner og regioner i fylket og vi kommer til å bruke det inn i arbeidet med revisjon av den regionale klimaplan, avslutter fylkesråden.

Polarsirkelen Friluftsråd har fått 50.000 kroner fra miljømillionen til kystsøppeljakten.

Miljømillionen

  • Miljømillionen er en tilskuddsordning som skal bidra til å skape konkret handling for en bærekraftig utvikling av fylket.
  • Nytt for året er at ordningen har søknadsfrist både i februar og i september.
  • Neste søknadsfrist er 1. februar.

    Kilde: Nordland fylkeskommune

Artikkeltags