Gå til sidens hovedinnhold

Den siste siktede løslatt etter at 19-åring døde på Sortland

Artikkelen er over 2 år gammel

[AVISA NORDLAND] Tre personer ble pågrepet onsdag ettermiddag og siktet for å ha hensatt noen i en hjelpeløs tilstand, etter at en ung kvinne på 19 år ble funnet død på en adresse på Sortland i Vesterålen.

– De innledende undersøkelsene på åstedet ga politiet grunn til å mistenke at det ikke var et naturlig dødsfall, og etterforskning ble iverksatt for å avklare hva som kan ha skjedd, opplyste politiadvokat Kay Rønning-Nyvold i en pressemelding 27. desember før han opplyste om at to av de tre personene ble løslatt fra politiets varetekt.

Fredag formiddag opplyser politiadvokat Silje R. Brekke at den siste av de tre siktede ble løslatt fra varetekt torsdag kveld.

– Grunnen til at siktede ikke ble framstilt for varetektsfengsel er fordi politiet mener at vilkårene for varetektsfengsling ikke er til stede, skriver hun i en pressemelding.

Det var denne personen som meldte fra om at kvinnen var livløs og som også skal ha vært til stede da kvinnen døde. Det er ikke besluttet hvorvidt vedkommende kommer til å bli framstilt for varetektsfengsling, står det videre i pressemeldingen, har Rønning-Nyvold tidligere opplyst.

Den døde kvinnen skal etter planen bli obdusert fredag og normalt tar det noen dager før foreløpig obduksjonsrapport foreligger.

Kommentarer til denne saken