Nå har de signert kontrakten, og arbeidet med rundkjøringen kommer i gang om få uker

Her på Fv. 12 ved Mjølan skal det bygges en rundkjøring og ellers gjøres sikkerhetstiltak ettersom det blir enda flere elever som skal bruke området.

Her på Fv. 12 ved Mjølan skal det bygges en rundkjøring og ellers gjøres sikkerhetstiltak ettersom det blir enda flere elever som skal bruke området.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Bertelsen & Garpestad AS har landet jobben i konkurranse med to andre tilbydere om å bygge rundkjøringen på Mjølan, og kontrakten ble underskrevet i dag, tirsdag 11. september.

De ga et anbud på 48.961.930 kroner. De andre tilbyderne var Øijord og Aanes AS som ville ha 49.420.770 kroner, og Eiqun Anlegg AS som ville ha 49.790.723 kroner.

Som Rana Blad tidligere har skrevet, er arbeidet med rundkjøringen forsinket.

I en pressemelding fra Nordland fylkeskommune sier fylkesråd for samferdsel, Svein Eggesvik (Sp), at byggingen av rundkjøring og gang- og sykkelbru over Fv. 12 ved Polarsirkelen videregående skole starter snart.

Polarsirkelen videregående skole skal samles på et og samme område, dermed er det nødvendig å bedre framkommeligheten og sikkerheten.

– Å samle de videregående elevene våre fører naturligvis til at flere ferdes der. Vi må derfor sikre at alle som bruker området kommer seg trygt dit de skal, sier samferdselsråden.

Prosjektet omfatter bygging av en rundkjøring til erstatning for dagens kryss mellom Fv. 12 og Murbakken, busslommer på begge sider og gang- og sykkelbru over veien.

– I løpet av kort tid vil entreprenøren starte med rigging i området. Spaden går trolig i jorda i månedsskiftet september/oktober, og prosjektet skal være ferdig høsten 2019, avslutter Eggesvik.

Artikkeltags