Gå til sidens hovedinnhold

- Det ligger i kortene at jeg primært skal jobbe for utbredelsen av hockey i nord og flere ishaller i Nord-Norge

Artikkelen er over 5 år gammel

Harald Martin Enevoldsen vil bruke styreplassen i ishockeyforbundet til å jobbe for flere ishaller i nord, deriblant i Rana.

Under helgens forbundsting i Sandefjord ble Harald Martin Enevoldsen fra Narvik Ishockeyklubb valgt inn i styret i Norges Ishockeyforbund.

Enevoldsen er en av syv som skal styre norsk hockey de neste to årene.

Vil ha flere haller

– Jeg gleder meg, og det er nok av oppgaver å ta fatt i. Jeg har snakket litt med presidenten, Gerhard Nilsen fra Tønsberg. Det ligger i kortene at jeg primært skal jobbe for utbredelsen av hockey i nord og flere ishaller i Nord-Norge, innrømmer Enevoldsen.

– Jeg håper at vi kan få ishaller på flere steder i nord. Alta, Harstad, Finnsnes, Bodø og Mo er områder vi bør få aktivitet, synes Enevoldsen.

Tromsø og Narvik har ishaller på plass. Nærmest hall nå er Kirkenes, ifølge Enevoldsen.

– Der har de fått tomt av kommunen. Det skal ikke stå på mer enn rundt fem millioner kroner, slik jeg nå har forstått det. En hall der vil koste rundt 30 millioner, antyder Enevoldsen.

I Rana var det lenge snakk om å kombinere byggingen av en fotballhall med en ishall. Ved å bygge dem på samme tomt, ville man kunne samkjøre flere funksjoner og dermed spare store summer både i investering og bruk.

Men tida har gått uten at det har kommet konkrete planer, og da Stålkameratene bestemte seg for å bygge fotballhall var tida ennå ikke moden for en ny ishall.

Rana kommer riktignok til å få en ny ishall til vinteren, og da på Skillevollen idrettspark. Men det er en kaldhall der kulda selv skal sørge for gode isforhold og som er myntet på mer uorganisert bruk.

Tror på ny utvikling

En ishall som hockeyforbundet snakker om, handler mer om sporten ishockey. Som kjent er sporten rimelig begrenset nord for Trondheim. Det ønsker hockeyforbundet gjøre noe med.

Jon Harr er leder i Narvik Ishockeyklubb. Han tror Enenvoldsom kan få stor betydning i så måte.

– Harald er på mange måter en gründer. Og en av årsakene til at Narvik fikk ishall. Jeg tror Harald kan være en inspirasjon for andre når det gjelder å anskaffe seg ishaller, også utenfor Nord-Norge, påpeker Jon Harr.

Kommentarer til denne saken