Slik kan du få en frisk start på dagen

DELER KUNNSKAP: Svein Jæger Hansen tipser oss gjerne om gode frokostdrikker. Han presiserer at det er lurt å smake seg fram og at kun fantasien setter grenser for hva du putter oppi blenderen. Foto: Anita Hartviksen Ravn

DELER KUNNSKAP: Svein Jæger Hansen tipser oss gjerne om gode frokostdrikker. Han presiserer at det er lurt å smake seg fram og at kun fantasien setter grenser for hva du putter oppi blenderen. Foto: Anita Hartviksen Ravn

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Svein Jæger Hansen gir deg rådene for en god og sunn morgenkvist.

DEL

Svein Jæger Hansen leder lokalavisen galant inn i Meyergårdens kjøkken. Her har han gjort klar en hel benk fylt av fristelser i form av frukt, bær og grønnsaker. Vi er her for å få inspirasjon til en kickstart på dagen, noe som også de som ikke er så morgensultne kan få lyst på.

Går kjapt

- Hva er da bedre enn en god og næringsrik flytende frokost? Er man lur, kutter man opp det man trenger dagen før. Da tar det knapt fem minutter å lage frokost, smiler Jæger Hansen, som aller først vil kreere en frokostjuice for de ekstremsunne. Som vil starte dagen uten fett og søte saker.

- Vi lager tre drikker og så smaker vi etterpå. Ja?

- Disse råvarene har mye vann i seg, så man trenger ikke tilsette væske. Man kan også velge andre ingredienser, kun fantasien setter grensene, sier kokken og slipper gulrotbiter, ananas, druer og agurk ned i storkjøkkenmaskinen. Etter dette følger epler, et par blader fersk basilikum og så sneier han en bit av ingefæren som ligger øverst i frukt og grønnsakskåla. Så litt lime til slutt, for å få en syrlig snert på juicen. Og vips!

Knuser myter

Nå skal glass nummer to fylles. Lynende kjapt slippes oppskåret mango, melon, pære, ananas, samt en klunk eple- og rabarbra juice oppi en yndig smoothieblender. Den knallgule drikken helles i glasset, og så gyver vi løs på neste. Det skal det bli en kremet bærsmoothie.

- Vi bryr oss ikke om det er bitte litt fett i denne, hva? Yoghurt etterfølges av blåbær, bringebær, en klunk juice og litt akasiehonning og så skal trioen prøvesmakes. Banan er også bra i denne varianten.

Vi starter med helsejuicen, som virkelig leker seg med smaksløkene. Smaksprøven fastslår at myten om at sunt er fælt, fins det lite hold i. Fruktsmoothien er mildere mot ganen og frister til gjentakelse. Det gjør også den rosa drikken. Myk mild og passe søt. Personlig vil nok journalisten bytte naturellen med vaniljeyoghurt eller kokosmelk, men smaken er som baken osv. Også Svein Jæger Hansen er fornøyd.

- Om sommeren, eller til rein kos, er denne herlig med vaniljeis som basis. Eller litt kremfløte. Som sagt, bare fantasien setter grenser. Skål!

Artikkeltags