Nå blir det mobbeombud i Nordland: – En viktig brikke i arbeidet

Turid Kristensen, Høyre, Akershus

Turid Kristensen, Høyre, Akershus Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

[AVISA NORDLAND] Fra høsten 2018 innfører regjeringen en ordning med mobbeombud i alle landets fylker. Dette ombudet vil blant annet ha en viktig rolle med å bistå og hjelpe barn og foreldre i saker som omhandler mobbing.

Stillingen skal være et spleiselag mellom staten og fylkeskommunen, og torsdag gikk fristen for fylkeskommunene ut for å søke om å få mobbeombud.

Nordland er et av fylkene som har søkt og som får mobbeombud i løpet av året.

Det gleder regjeringens representanter i Stortingets utdannings- og forskningskomité.

– Mobbetallene har vært sørgelig stabile i mange år, og jeg er veldig glad for at regjeringen har iverksatt flere tiltak som kan bidra til en bedring. Ingen elever skal få ødelagt skolegangen og barndommen sin på grunn av mobbing. Å få på plass mobbeombud i fylket er en viktig brikke i dette arbeidet, og jeg er veldig glad for at fylkene er med på å styrke kampen mot mobbing, sier Turid Kristensen fra Høyre i en pressemelding.

– Mobbing er noe av det mest ødeleggende for et godt læringsmiljø, og kan i verste fall ødelegge livet til sårbare barn. Derfor er det viktig at vi nå får på plass mobbeombud over hele landet, slik at alle barn og familier til skal ha noen å gå til i en vanskelig situasjon sier stortingsrepresentant Tina Shagufta Munir Kornmo fra Venstre.

Artikkeltags