Sivert Mannsverk tok vare på muligheten fra krittmerket på en dag der Molde sløste med sjansene. Molde vant den utsatte cupfinalen 1-0 over Bodø/Glimt.

– Se på dette. 19 år og få oppleve dette … Det er helt ufattelig, sa Mannsverk til NRK mens han så mot det blå folkehavet på Ullevaal.

Målet var passende nok Mannsverks første denne sesongen.

– Jeg fikk beskjed om at jeg skulle ta straffe i forkant. Når jeg tar straffe, kobler jeg ut alt annet rundt meg. Straffe skal være mål ti av ti ganger. Det presset la jeg på meg selv, sa 19-åringen fra Årdal.

13 minutter før slutt fikk Molde sjansen da Brede Moe på noe klønete vis taklet Magnus Wolff Eikrem. MFK-kapteinen tok en skuddfinte og så Moe komme skliende inn i situasjonen. Det var nok til at dommeren pekte på straffemerket.

– Det er kanskje tvil, men jeg synes jeg blir tatt. Han er kanskje litt på ball, men akkurat nå betyr det ingenting. Jeg synes vi fortjente det, sa Eikrem til NRK.

For Molde spilte Martin Bjørnbak fra Hemnes hele kampen.

Penvær

Bodø/Glimt styrte mye av oppgjøret, men var tamme foran mål. Det tok 53 minutter før de gulkledde fikk sin første avslutning på mål.

Luer og boblejakker var byttet ut med kortermede drakter for supporterne som møtte opp tidlig utenfor Ullevaal stadion søndag. Vanligvis markerer cupfinalen sesongslutt og spilles på tampen av året hvor forholdene er ganske annerledes. Søndagens NM-finale hadde god stemning gjennom hele oppgjøret med entusiastiske blå og gule deler av tribunen.

Det var 19.657 tilskuere i ettermiddagssola på Ullevaal.

Selv om Glimt hadde mye av banespillet, var Molde giftigst foran mål. Ola Brynhildsen kom seg til flere gode muligheter, men maktet aldri å score. 23-åringen ble kåret til finalens beste spiller.

Molde best

Det var Molde som åpnet kampen best, men det tok ikke lang tid før Glimt styrte oppgjøret. Likevel var det de blåkledde som ofte var farligst foran mål.

Runar Espejords heading en meter utenfor på en corner var det nærmeste Glimt kom de første 45 minuttene.

Molde hadde flere gode sjanser, ofte representert ved Brynhildsen. 23-åringen var nær med et spektakulært forsøk. Hans brassespark gikk via en Glimt-spiller og til corner. Det var ikke langt unna at 23-åringen kopierte målet han scoret mot Rosenborg som Stabæk-spiller for tre år siden. Like etter avsluttet han like utenfor etter en corner.

Iskald Mannsverk

Glimt-sjef Knutsen foretok seg flere grep i pausen. Gaute Vetti og Victor Boniface kom inn for henholdsvis Elias Hagen og Runar Espejord. Det tok ni minutter før Molde kom seg ordentlig inn på Glimts banehalvdel.

Molde skulle likevel få den soleklart største sjansen. Eikrem løp over halve banen og serverte Brynhildsen foran mål. Han avslutning ble reddet godt av Haikin.

Straffesparket Eikrem skaffet i det siste kvarteret, ble iskaldt tatt vare på av Mannsverk.

Glimt gjorde tre bytter sju minutter før slutt i håp om å sikre ekstraomganger. Likevel var Molde nærmest også på tampen. Markus André Kaasa kunne lagt på til 2-0, men bommet på ballen fra fem meter. Det betød lite på en dag som dette for de blå, og Molde kunne slippe jubelen løs for cupseier.

(©NTB)