To tonn aluminium kan ha rent ut av smelteovn hos Alcoa etter brann

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

[Helgelendingen] Politiet meldte på Twitter klokken 08:08 at de hadde fått melding om brann på Alcoa. Alle nødetatene var da på vei til stedet. 10 minutter senere hadde nødetatene ankommet stedet, og brannvesenet startet innsatsen. Industrivernet på bedriften hadde allerede startet slukkingsarbeid, og melder at de har kontroll på situasjonen.

Klokken 08:24 bekreftet Brannvesenet at det var kontroll på situasjonen. Det var ikke behov for evakuering eller større avsperringer.

Politiet etterforsker saken.

– Brannvesenet har forlatt stedet nå. Industrivernet hadde startet innsatsen før vi og brannvesenet kom og gjort en utmerket jobb. Vi i politiet er fortsatt på stedet for å ta noen avhør og undersøkelser, sier operasjonsleder Jon Inge Moen.

Han opplyser videre at politiet har opprettet sak og begynt etterforskingen, men har en formening om hva årsaken er.

– Det framstår som om det har blitt hull i en av smelteovnene, og at to tonn aluminium har rent ut. Nå jobbes det med å få tømt den smelteovnen og flyttet produksjonen til en annen ovn, sier Moen.

– Det er ikke meldt om personskader og ingen store materielle skader. Det ble ikke behov for evakuering, og arbeidstilsynet er rutinemessig varslet av Alcoa, så alt er gjort riktig, sier Moen.

Artikkeltags