Maria (17) fra Mosjøen har opplevd ting ingen på hennes alder bør oppleve - nå deler hun historien sin for å hjelpe andre

Maria Simensen fra Mosjøen har valgt å dele sin historie om psykiske problemer i et blogginnlegg, og responsen har vært enorm.

Maria Simensen fra Mosjøen har valgt å dele sin historie om psykiske problemer i et blogginnlegg, og responsen har vært enorm. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

17 år gamle Maria Simensen fra Mosjøen sliter med psykiske problemer og har i følge henne selv opplevd ting ingen på hennes alder bør oppleve. Etter mobbing, trakassering, spiseforstyrrelser, seksuelle overgrep og to selvmordsforsøk, har hun til slutt fått den hjelpen hun føler hun trenger i Oslo der hun nå bor.

DEL

[Helgelendingen] I et blogginnlegg har hun valgt å dele sin historie i et forsøk på å bryte ned et tema som mange i dag anser som tabu å snakke om, og responsen har vært enorm.

- Det er helt utrolig. Mandag kveld hadde over 1500 personer lest blogginnlegget mitt, og tirsdag var jeg inne på topplisten over de mest leste bloggene i hele Norge, sier Simensen som for tiden er hjemme i Mosjøen på juleferie.

- Det har strømmet på med kommentarer, meldinger og mail fra andre som ønsker å ta det samme steget mot å få hjelp, og det er veldig godt å høre. Jeg føler at jeg allerede har fått til noe, og det gjør meg jo litt stolt. Målet har som sagt hele tiden vært å hjelpe andre som er i liknende situasjoner, og det virker det som om innlegget har gjort.

Simensen gikk mange runder med seg selv før hun valgte å publisere blogginnlegget, men etter å ha fått mye støtte fra kjæresten og familien mente hun tiden var moden nå.

- Dette er noe jeg har slitt med så lenge jeg kan huske, og det er mange der ute som har det på samme måten. Jeg ønsker å vise at dette ikke bør være vanskelig å fortelle, og selv om det er mer eller mindre hele livshistorien min jeg deler, så må jo noen ta det første steget, sier Simensen.

- Hvorfor har du valgt å dele historien din gjennom et blogginnlegg?

- Jeg har tidligere vært i kontakt med skoler og lokalavisen for å få fortalt historien min der, uten noe særlig respons. Likevel følte jeg at dette var så viktig å få fortalt, og jeg må understreke at jeg gjør ikke dette for å få oppmerksomhet. Det er tvert om utrolig ubehagelig å snakke om, men så lenge jeg kanskje når ut til èn person, så føler jeg at jeg har gjort i alle fall noe. Og nå har jeg tydeligvis nådd ut til mange, og det betyr veldig mye, sier Simensen som i tillegg til takk har fått mye ros for det hun har skrevet.

- Hvordan har du det nå?

- Jeg har fortsatt en lang prosess foran meg på veien til å bli frisk, og det er ikke så lenge siden jeg begynte å få hjelp. Selv om ikke alt er like rosenrødt hele tiden, så føler jeg meg mye bedre. Og bloggen har utvilsomt hjulpet meg på veien, sier Simensen som ikke vet om det blir flere blogginnlegg i framtiden.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det ennå, men nå vet jeg at det er en plattform jeg kan bruke til å hjelpe både andre og meg selv.

Her kan du lese hele det sterke blogginnlegget til Maria.

Artikkeltags