Vefsnværinger savner gatelys i Mosjøen: – Dess bedre politiet ser, jo lettere er det å gjøre jobben vår

Slik så det ut fra politibilen da patruljen kjørte rundt i Mosjøen på lørdags kveld.

Slik så det ut fra politibilen da patruljen kjørte rundt i Mosjøen på lørdags kveld. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

[Helgelendingen] På sosiale medier har mange vefsninger lurt på når gatelysene i kommunen blir slått på. Flere har uttrykt sin bekymring rundt sikkerheten i mørket, og frykter det kan skje ulykker som følge av lite opplyste gater. Også politiet har etterlyst mer lys i gatene.

– Dess bedre vi ser, jo lettere er det å gjøre jobben vår. Spesielt i helgene når det er større aktivitet i byen er det en stor fordel at gatebelysningen er på, sier politistasjonssjef Lisbeth Aarvik ved politiet i Mosjøen.

Hun tror også at publikum vil føle seg tryggere med mer opplyste gater, og har derfor vært i kontakt med Vefsn kommune.

– Jeg skjønner jo at det er litt væravhengig om når det blir mørkt, men nå har kommunen sagt at gatelysene blir slått på denne uken her. Det er vi selvsagt veldig glade for, sier Aarvik.

Prosjektleder Terje Ravatn i teknisk drift i Vefsn kommune bekrefter at politiet har vært i kontakt med kommunen, og de er ikke de eneste. Da Helgelendingen tok kontakt på tirsdag hadde han mottatt flere henvendelser rundt gatelysproblematikken.

– I henhold til et vedtak fra kommunestyret skal gatelysene være slått på til skolestart. De vil derfor bli påslått torsdag og fredag, sier Ravatn som håper kommunen kan se på om det er mulig å slå dem på tidligere til neste år.

– Hvor mørkt det blir er jo væravhengig, og det har jo vært litt spesielt den siste tiden på grunn av det gråværet som vi har hatt. Samtidig har jeg full forståelse for dem som synes det har vært for mørkt, både i forhold til trivsel og sikkerhet. Det gjør jeg selv også, men vedtakene gjøres uavhengige av været og dette er noe som kanskje må ses nærmere på før neste år.

Artikkeltags