En måned bak skjema

Ole-Johan Bogfjellmo (t.v.), her sammen med Franch Mofling, konstaterer at vinteråpningen av Umskardtunnelen blir utsatt. Foto: Eivind Biring-Strand

Ole-Johan Bogfjellmo (t.v.), her sammen med Franch Mofling, konstaterer at vinteråpningen av Umskardtunnelen blir utsatt. Foto: Eivind Biring-Strand

Artikkelen er over 6 år gammel

Forsinket oppstart i arbeidet med å fjerne telehivene i Umskardtunnelen gjør at tunnelen ikke kan åpnes før desember.

DEL

Etter planen skulle Umskardtunnelen åpnes igjen innen 1. november. Forsinkelsene i forbindelse med oppstarten på arbeidene i tunnelen har ført til at man er en måneds tid etter skjema. Dermed må trafikken gå langs den gamle E12-traséen over fjellet fram til desember måned.

Seksjonsleder Ole-Johan Bogfjellmo i Statens vegvesen sier at forsinkelsene vil kunne føre til at vegvesenet må bruke ekstra ressurser på brøyting.

– Vi kom i gang litt senere enn varslet, så dermed må vi fortsette en måned ekstra. Vi er klare til å brøyte og strø hvis det skulle bli nødvendig. Samtidig ber vi trafikantene om å holde seg orientert om vær og føre, sier Bogfjellmo, som samtidig ber tungtransportsjåførene om å være ekstra oppmerksomme.

– Tungbiltrafikken kan få en utfordring fordi det er bratte stigninger opp fra begge sider av Umskardet. Så vær skodd etter forholdene, oppfordrer Bogfjellmo.

Arbeidene i Umskardtunnelen skulle etter planen starte i mai, men startet først i slutten av juni. Forsinkelsen oppsto da billigste tilbyder, Øijord & Aanes, måtte vrakes som entreprenør på grunn av mangler ved selskapets anbud. Dette førte både til forsinkelser og at prosjektet har blitt rundt 15 mill. dyrere enn antatt.

Arbeidet som nå gjøres i Umskardtunnelen er første fase. Tunnelen vil bli stengt igjen kommende sommer, slik at arbeidet kan gjøres ferdig sommeren og høsten 2013.

Artikkeltags