Varsler gladnyhet til bilentusiaster. Kutter avgift

Morten Stordalen (Frp)
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Morten Stordalen (Frp) Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Frp varsler en gladnyhet til alle landets bilentusiaster. 1. juli kuttes engangsavgiften på biler eldre enn 20 år.

DEL

Frp-leder Siv Jensen kom med denne lekkasjen fra revidert nasjonalbudsjett under sin tale til Fremskrittspartiets landsmøte fredag.

Avgiftskuttet var en av Frps seire i regjeringsforhandlingene på Granavolden i vinter. Nå jubler transportpolitisk talsmann Morten Stordalen for at den blir kvittert ut allerede i revidert budsjett.

Spesielle biler

– Frps bilpolitiske utvalg har jobbet hardt for at dette skulle komme allerede nå, fordi det er nå det er sommersesong, og det er da folk gjerne har slike biler på veiene. Så nå kan folk bestille bil og reise til Europa eller USA og hente en fin bil som de kan få på veien i sommer, sier Stordalen til NTB.

I dag er det kun biler over 30 år, såkalte veteranbiler, som slipper engangsavgift. Stordalen sier fjerning av avgiften kan bety mer enn 100.000 kroner spart på en del bilmodeller.

– Dette gjelder helt spesielle biler, samlerobjekter, som kanskje var veldig dyre å kjøpe i Norge den gangen, hvis de i det hele tatt var til salgs her. Entusiastbilmiljø i Norge er veldig stort, så dette er en gledens dag at vi kan levere på dette allerede nå, sier Stordalen.

Kritikk

Ifølge Dinside kan det bety økt import av bilmodeller som Volvo S80, Jaguar S-Type, Alfa Romeo 166, Mercedes-Benz ML og Lexus RX, som alle er fra tiårsperioden 1989 til 1999.

Det varslede avgiftskuttet har blitt kritisert fordi det dreier seg om gamle biler med langt mer utslipp enn moderne biler og med et lavere sikkerhetsnivå.

Stordalen mener dette ikke vil utgjøre noe stort problem.

– Dette er biler som benyttes svært lite og er mest å se på utstillinger og treff og lignende. Eller rett og slett blir pusset og polert hjemme i garasjen, sier han.

(©NTB)

Artikkeltags