Gå til sidens hovedinnhold

Skal totalrenoveres

Artikkelen er over 10 år gammel

Allerede denne høsten starter forberedelsene for at tunnelskandalen i Umskardet skal bli historie.

Tunnelene i Korgen og på Umskardet har i flere år vært til stor irritasjon for bilister på Helgeland, men nå ser det ut til at Statens vegvesen har funnet penger til å fikse opp begge to.

Regionveisjef Torbjørn Naimak innrømte i 2010 at det var gjort feil da de anla begge tunnelene, men at det ikke var penger på budsjettet til å ordne opp der og da.

Penger på plass

Mandag denne uken stengte Korgfjelltunnelen da det var penger på budsjettet til å renovere denne.

Nå sier Ivar Iversen i Statens vegvesen at forberedelsene med å renovere tunnelen i Umskardet vil starte denne høsten og at arbeidet vil starte til påsketider neste år.

- Det er snakk om 10. april 2012 og da vil tunnelen totalrenoveres. Vi må frese opp dekket, tette lekkasjer og grave nye grøfter. Man kan vel trygt si at det er et omfattende arbeid vi snakker om her, sier han.

I høst

Men først skal det ordnes en alternativ veiløsning for bilistene.

- Det starter vi med allerede denne høsten. Vi har vært i møter med kommunen og Ildgruben reinbeitedistrikt for å avklare ting rundt dette arbeidet. Dette er jo et regulert område og det må vi forholde oss til. Jeg regner med at dette snart ordner seg og vi kan dermed asfaltere over Umskardet, sier Iversen.

Arbeidet med selve tunnelen skal være ferdig til høsten 2012. Året etter vil Statens vegvesen rydde opp over Umskardet.

- Vi vil da på nytt flytte arbeidet opp til veien over Umskardet for å frese opp asfalten vil legger nå i høst, sier han.

Glad for start

Hvem som får totalentreprisen på jobben i selve tunnelen er ikke avgjort.

- Nei. Vi regner med å få sendt ut anbudspapirene på tunnelen så snart råd er. Dette vil sannsynligvis skje i månedsskiftet oktober/november, men dette får vi komme tilbake til, sier Iversen.

Han er glad for at bilister får en skikkelig veibane å kjøre på gjennom Umskardet.

- Dette har vært et helvete for både bilistene som bruker tunnelen og for oss som skal holde den kjørbar. Med alle humpene og lekkasjene har dette vært en utfordring for alle. Det skal bli godt å få ting på stell, sier Ivar Iversen i Statens vegvesen.