Renate danner nytt team med førere fra hver sin kant av verden

Renate Jensen har fått med treneren Sam Love i et nytt roadracingteam. Nå girer begge opp til en ny sesong.

Renate Jensen har fått med treneren Sam Love i et nytt roadracingteam. Nå girer begge opp til en ny sesong.

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå skal hun snart på internasjonal treningscamp.

DEL

Renate Jensen danner nytt roadracingteam med treneren Sam Love.

Det nye teamet, som ble stiftet rett etter nyttår, har fått navnet teamet Arctic Circle Racing.

- Etter et godt samarbeid i utlandet og noe overtalelse, har treneren, Sam Love (fra New Zealand), flyttet til Mo, forteller Jensen, om hovedårsaken til at det blir et enda breiere samarbeid.

- Det blir nok noe spesielt med to førere fra hver sin kant av verden på samme team, legger hun til.

Har flere banerekorder

Hun forteller at Love har solid bakgrunn. Blant annet har han flere banerekorder verden rundt. Han er også vinner av det newzealandske mesterskapet og har arbeidet som en del av et MotoGP-team. Han har ambisjoner om selv å satse i Europa og vil starte med løp i Norge og Sverige.

- Etter å ha kjørt på flere Grand Prix-baner er han spent på hva lokale Arctic Circle Raceway har å by på, forteller Renate.

Etter løpssesongen i fjor fortsatte hun med internasjonal trening på kjente Grand Prix-baner rundt om i Europa. Siste tur ble gjort så seint som i november.

- Da var jeg innom Portimao i Portugal, Jerez i Spania og siste stopp på kjente Cartagena der jeg har vært flere ganger før. Med egen coach og lånt sykkel har jeg fått mange positive utfordringer og stor utvikling som roadracingfører, samt knyttet kontakter og målt krefter mot raske spanjoler, forteller hun.

På treningssamling i Spania

Det har vært en liten pause over jul, men kortere enn hun har hatt til vanlig.

- Allerede i februar skal jeg av gårde på en internasjonal treningscamp for damer på spanske Almeria. Dette blir god trening på en rask bane, perfekt for å holde «rusten» unna, smiler Renate.

Turen blir forhåpentligvis en av flere utenlandske treningssamlinger før løpssesongen starter.

- Denne sesongen ser det ut til at det vil være mulig å delta på alle løpene i både NM og SM i forhold til jobben, noe som åpner for en mulig god sammenlagtplassering, sier Renate Jensen, som jobber turnus i oljenæringen og som derfor ikke alltid har hatt fri når det har vært konkurransehelger.

Jensen har holdt på med roadracing siden hun var tidlig i tenårene, og er med dannelsen av det nye teamet trolig den lokale kjøreren som satser mest foran den nye sesongen.

Hun har fram til nå kjørt for Arctic circle motorsportklubb (ACM).

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken