Samtlige av de cirka 12 fastboende i Myken kan nå skåle for at Myken destilleri har vunnet pris.

Etter en barsk nordnorsk vår fikk NHO Nordland endelig muligheten nå nylig til å reise ut til Myken med hurtigbåt fra Bodø for å besøke selskapet, og markere Myken Destilleri ved å overrekke prisen som månedens bedrift for mai 2023.

Les også

En berusende katedral for tønner og folk er snart fiks ferdig: – Vi kan ha en halv million liter whisky her, eller ei langhelg som vi sier

– Prisen Månedens bedrift er en markering for å vise omverdenen hvor viktige små og store bedrifter er for samfunnet vårt. Vi kårer månedens bedrift hver måned, dette ut fra egen kontakt med våre medlemsbedrifter og nominasjoner som kommer inn. Utvelgelsen godkjennes av juryen bestående av NHO Nordlands styre som er geografisk og bransjevis spredt. Det er tross alt bedriftene og de ansatte som skaper liv og lys i bygd og by, sier regiondirektør Daniel Bjarmann-Simonsen.

Overrekkelsen ble gjennomført av seniorrådgiver Anders Paulsen sammen med rådgiver Ine Schøyen og fagsjef An-Katrin Eikefjord fra landsforeningen NHO Mat og drikke. Prisen ble overrakt til administrasjonssjef Trude Tokle ved Myken destilleri

– Vi i Myken destilleri er svært glade og stolte over å bli kåret til månedens bedrift av NHO Nordland. Det viser at arbeidet vi har lagt ned for å bidra til verdiskaping og helårs arbeidsplasser på Myken blir lagt merke til. Vi ønsker å bygge oss opp til å bli et håndverksdestilleri som leverer høykvalitets whisky og gin både regionalt, nasjonalt og internasjonalt, og denne utmerkelsen er en god inspirasjon for å fortsette dette arbeidet, sier Trude Tokle fra Myken destilleri.

Destilleriet ble etablert i 2014 av en gruppe whiskyentusiaster som ønsket å produsere sin egen single malt whisky i det arktiske klimaet, og er i dag fem ansatte som utgjør halvparten av de fastboende på øya. Destilleriet bruker avsaltet sjøvann og norsk byggmalt, og lagrer whiskyen i gamle sherryfat.

De var verdens første arktiske whiskydestilleri og er en av Norges største produsenter av whisky. Ikke minst utgjør de et viktig bidrag til reiselivet på øya, blant annet med sin whiskycamp og unike opplevelsestilbud til en nisjegruppe. Selskapet er i tett samarbeid med Myken Opplevelser også kalt Magiske Myken; som gir et utvidet tilbud på overnattingssteder og spiseplasser.

Som produsent og tjenestetilbyder regner NHO Mat og drikke Myken destilleri for å være en viktig verdiskaper for det levende øysamfunnet, og en viktig stemme i dialogen om rutetilbud og sommerruter blant annet mellom Bodø-Myken som er en unik reiserute for boende og besøkende, for å sikre reiseliv og destinasjonsutvikling langs kysten, som igjen tiltrekker seg besøkende med ulike interesser fra hele verden.

Relaterte saker:

Les også

Huset er solgt og de neste årene vier Hege og Roger til stedet med menneskene de elsker

Les også

Iinis valgte eventyret i nord og gikk fra 650 til to kolleger: – Trodde rett og slett at det hadde klikka for meg