Sang seg fra Helgeland til USA

Helgeland Kammerkor gjennomførte en god konsert foran Korgen-publikummet. Foto: Kenneth H. Husby

Helgeland Kammerkor gjennomførte en god konsert foran Korgen-publikummet. Foto: Kenneth H. Husby

Artikkelen er over 4 år gammel

Helgeland Kammerkor gjestet Korgen for første gang på 17 år, og bød på både lokal og internasjonal kormusikk.

DEL

Ikke siden 1997 har Helgeland Kammerkor stått foran alteret i Korgen kirke. Det hadde altså gått 17 år siden sist, da de lørdag formiddag igjen inviterte lokalbefolkningen til korkonsert i kirken.

Fornøyd publikum

En stor kontrast møter deg i det du går inn i den oppussede og hvite kirken. For helt der fremme, ved alteret, står det en vegg av mennesker kledd i svart og sender harmoniske toner ut i rommet som gir en flott klang.

Det er tydelig at det er en stund siden koret sist var i Korgen, for det virker ikke som om så mange har fått det med seg. Det sitter ikke så mange rundt om på kirkebenkene, men de som har tatt turen virker å trives i omgivelsene.

Det vanker applaus etter hver en sang, og den første delen av konserten er over på et blunk. Etter framføringer av sanger av blant andre sanger Petter Dass, Anton Bruckner og Felix Mendelssohn, går dirigent Chris Eva opp for å spille Edvard Grieg på orgelet for at koret skal få en etterlengtet pustepause.

Solen titter inn gjennom vinduene når koret igjen stiller seg opp foran alteret for andre del av konserten. Solstrålene skaper et slags flomlys mot koristene som nå framfører folketoner fra Helgeland.

De åpner med «Kom Rauskolten, kom» fra Træna, og synger seg gjennom seks folketoner som avsluttes med «En gamal grå bonde» fra Rana.

Igjen runger applausen ut i rommet fra de oppmøtte som stadig blir mer og mer fornøyd med det de blir servert.

– De har et veldig artig og variert repertoar, og vi er veldig imponerte over koret når de går ned på svake toner, forteller Kari Reinåmo og Ranveig Klemetsen.

Sterk avslutning

Før koret går over i siste del av konserten som er kormusikk fra England, Irland og USA, gjennomfører de en framføring av «Brudemarsj fra Lødingen».

Kormusikken som synges mot slutten av konserten er klassikere fra langt tilbake i tid til mer moderne komponerte sanger. Thomas Campion, Edward Elgar og Eric Whitacre er noen av komponistene som alle får sine sanger framført av Helgeland Kammerkor.

Etter at «Ev’ry time I feel the Spirit» av Bob Chilcott blir avsluttet reiser publikum seg og trampeklapper taktfast til koret som mottar hyllesten med et godt koreografert bukk.

Reaksjonene fra publikum har vært gode konserten igjennom og folk smilte på vei ut av kirken.

– Det var veldig vakkert, og det var en så flott klang inne i kirken her, veldig bra, sier Reinåmo og Klemetsen som også selv synger i kor.

Artikkeltags