Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 3Motorpsycho

Artikkelen er over 13 år gammel

"Little Lucid Moments" Musikkoperatørene

De har nesten bestandig gått mot strømmen og levert og spilt sin rock uavhengig av trender. Denne gangen leverer de fire låter. Den korteste er på 11 minutter, den lengste på 21. Motorpsycho får gjort mye på denne timen, men det er også lett å høre at temaene godt kunne blitt til mange gode enkeltlåter med normal varighet.

Motorpsycho gjør det de vil. Trommelsager Håkon Gebhardt er definitivt ute av bandet. Kenneth Kapstad, som er medlem i Animal Alpha, og som har spilt trommer i Dadafon og Gåte, er inne som fast medlem. Sammen med sjefsduoen Bent Sæther og Hans Magnus Ryan, gir han lytteren store utfordringer.

Tittelkuttet åpner albumet, og de 21 minuttene den firedelte suiten varer, får vi albumets beste periode. De lener seg her stilmessig mot band som Deep Purple, Black Sabbath og tidlig Pink Floyd, men det høres umiskjennelig ut som Motorpsycho for det. Utover på albumet holder de for lenge på temaene, og "She left on the sun ship" blir direkte kjedelig og stillestående. Men det var altså denne platen Motorpsycho ønsket å gi ut i år. Vi får ta det vi får. Uansett er dette litt skuffende.

Rune Slyngstad