Gå til sidens hovedinnhold

Én ny smittet i Rana - nå går kommuneoverlegene i Rana, Vefsn og Hemnes ut med likelydende anbefalinger etter mutant-smitten i sør

I en pressemelding fra kommunikasjonssjef Connie Slettan Olsen opplyses det at Rana kommune fikk melding om én positiv hurtigtest i går, lørdag. Smittesporing er gjennomført og smittekilden er kjent. Dette bringer totalen siden det siste lokale utbruddets start 12. januar opp i 45 personer som har testet positivt for covid-19. Søndag formiddag er det 354 personer som sitter i karantene.

Smitteutbrudd av mutert koronavirus på Østlandet har ført til strenge tiltak der. Nå går kommuneoverlegene i Rana, Vefsn og Hemnes sammen ut med følgende oppfordring og anbefalinger:

  • Det er viktig at befolkningen unngår å reise til de østlandskommunene som er rammet av smitteutbruddet.
  • Personer som de siste ti dagene har vært i Nordre Follo, Oslo, Enebakk, Ås, Vestby, Nesodden, Indre Østfold, Moss, Frogn og Våler anbefales å teste seg selv om de ikke har symptomer. Test anbefales på dag én og dag syv.
  • De samme personene oppfordres til å jobbe hjemmefra og unngå nærkontakt med personer utenfor egen husstand til de har fått svar på test tatt på dag syv. Hurtigtest er ikke tilstrekkelig og det skal tas PCR-test.
  • For personer som utvikler symptomer etter å ha vært på reise i disse kommunene, oppfordres også husstandsmedlemmer til å være hjemme fra jobb og skole inntil negativt prøvesvar foreligger hos den som har vært på reise. Dersom det ikke er mulig å tilrettelegge med hjemmekontor må bedrifter gjøre egne risikovurderinger og tilrettelegge slik at kontakt med annet personell minimeres.

Kommentarer til denne saken