Nå åpner også sykehjemmene i Hemnes for besøk

DEL

Fra i dag, 15. mai, kan pårørende igjen besøke beboere på institusjoner i Rana kommune. På grunn av fare for koronasmitte har sykehjem vært stengt for besøk i to måneder. Nå varsler også Hemnes kommune at de åpner opp. I første omgang gjelder det nasjonaldagen.

– I tråd med FHIs anbefalinger, blir det nå iverksatt tiltak for å gradvis lette på adgangskontrollen også på sykehjem i Hemnes kommune. Det åpnes forsiktig for besøk, i første omgang for 17. mai, skriver kommunen i en pressemelding.

Men noen begrensninger blir det. Det skal ikke være mer enn to besøkende samtidig, og besøket skal begrenses til en time. Besøk kan foregå i to perioder – enten mellom klokken 11 og 13, eller mellom klokken 17 og 19. Besøkene skal klareres med personalet på avdelingen på forhånd.

– Besøkende kan ikke ha forkjølelsessymptomer, være i karantene eller ha vært i kontakt med noen som er mistenkt smittet eller smittet av Covid-19, står det i pressemeldingen, og det understrekes også at det må unngås nærkontakt med den man besøker.

– Hold 1 meters avstand under hele besøket.

Dersom det er mulig, kan beboer og besøkende møtes ute i hager eller på balkonger, og da kan man være flere samlet.

I løpet av neste uke vil kommunen komme tilbake med retningslinjer for besøk i sykehjemmene framover.

Nå åpner sykehjemmene for besøk: – Det vil fortsatt være strenge tiltak

Artikkeltags