Gå til sidens hovedinnhold

Nå ber Rana kommune alle under 65 år om å registrere seg for vaksine

Det er i den ukentlige oppsummeringen Rana kommune melder at vi legger bak oss nok en uke uten noen nye smittetilfeller.

Dermed er det altså passert imponerende 67 dager siden sist registrerte smittetilfelle i kommunen. Videre er det heller ingen i kommunen som er i verken karantene eller isolasjon. Totalt er det utført 236 tester i løpet av forrige uke.

I løpet av uka som kommer vil alle som er 65 år og oppover ha mottatt den første vaksinedosen. I løpet av uka som kommer vil kommunen videre starte vaksinering av personer i alderen 55 til 64 år og som har underliggende sykdommer.

Kommunen melder at det er forventet at alle som er over 18 år og som har ønske om å bli vaksinert vil være vaksinert i løpet av de neste tre til fire månedene. Som en følge er det derfor viktig at alle som ønsker vaksinen registrerer seg nå.

Dette kan du gjøre via kommunens hjemmeside, hvis du har Bank-ID.

Er du mellom 18 og 64 år og har risikofaktorer nevnt i listen nedenfor, vil du trolig få tilbud om vaksine i løpet av de neste seks ukene:

 • diabetes
 • kronisk lungesykdom, inkludert alvorlig astma som har medført bruk av høydose-inhalasjonssteroider eller steroidtabletter siste året
 • kroniske hjerte- og karsykdommer, med unntak av høyt blodtrykk
 • hjerneslag
 • immundempende medikamenter for å behandle autoimmun sykdom
 • fedme med kroppsmasseindeks (KMI) på 35 kg/m2 eller høyere
 • kronisk leversykdom eller betydelig nedsatt leverfunksjon
 • demens

Slik er prioriteringsrekkefølgen av risikogruppene:

 1. beboere i sykehjem (fullvaksinert)
 2. alder 85 år og eldre (fullvaksinert)
 3. alder 75-84 år
 4. alder 65-74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, definert av FHI
 5. alder 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander
 6. alder 45-54 år med underliggende sykdommer/tilstander
 7. alder 18-44 år med underliggende sykdommer/tilstander
 8. alder 55-64 år
 9. alder 45-54 år

Så langt har 23,3 prosent av innbyggerne fått minst en dose, og 7,9 prosent er når fullvaksinert. I kommende uke mottar Rana 846 vaksinedoser, mens antallet synker til neste uke når kommunen mottar 642 doser.

Rana kommune har så langt mottatt totalt 8 150 vaksinedoser, fordelt på 7 710 doser med Pfizer-vaksine og 440 doser AstraZeneca-vaksiner. 110 AstraZeneca doser er ikke satt.

Kommentarer til denne saken