- Endelig. Ikke en dag for tidlig. Helgelandsk reggae- og hip-hop bonanza kommer til å passe perfekt hos Kulturhuset Mo, sier Maiken Johansen i en pressemelding nå som det er klart at Helgeland 8-bit Squad endelig skal opptre i Mo i Rana fredag 21. februar.

Dancehall-duoen Helgeland 8-bit Squad og rapartisten Dekstra Large kommer til Mo i Rana for første gang med et energisk sceneshow og 100 prosent helgelandspatriotisme.

– I tillegg til en dobbeltkonsert vil det bli et dj-sett med hele gjengen etterpå for dem som vil danse enda mer og nyte hiphop, reggae og R'nB ut i de sene nattetimer, sier Johansen.

H8BS slapp sitt debutalbum på vinyl 3. mai tidligere i år. Ranværingen Vegard Albert Skogmo illustrerte coveret til «Mat Førr Hjernen» på Stundom Records, og bandet har i lang tid ønsket seg til Mo for å spille både for Vegard og noen hundre Jamaicanske helgelands-sjeler til.

– Vi har selvsagt ønsket dem hit også, og flere har etterspurt dem både til festival og klubb. Nå klaffer det omsider med kalender og andre planer hos oss. Helgeland 8-bit Squad har opptrådt land og strand gjennom Norge i tillegg til opptredener på festivaler og klubber i Europa. Mo i Rana hører helt klart hjemme på denne lista, sier Johansen i pressemeldingen.

Helgeland 8-bit Squad består av Tiny Tias og Slåbrock. De har siden 2011 produsert digital reggae/dancehall, der lyden av billige Casio-keyboards og spillmusikk fra arkademaskiner på 80-tallet møter basstung dancehall fra Jamaica. Duoen startet som en produsentduo, og har produsert låter og album for norske grupper som Side Brok og Vågsbygd Handy i tillegg til en haug med internasjonale reggaeartister verden over. I 2015 debuterte de som vokalister med tekster på kav helgelands-dialekt.

Med seg har de altså også DJ Ludvig Rølvåg og artisten Dekstra Large som kommer fra Sandnessjøen og har lang fartstid som rapper, produsent og DJ.