Fire langrennsløpere og fem skiskyttere fikk mandag klarsignal for å pakke til OL i Beijing i februar. Blant dem er "vår egen" Emilie Ågheim Kalkenberg.

Dermed slo våre antakelser tidligere i dag til, om at pausen fra konkurranser kunne henge sammen med et OL-uttak. Emilie Ågheim Kalkenberg var verken med på verdenscuputtaket eller IBU-uttaket. Skonseng-skiskytteren hadde ei tung helg i Oberhof, spesielt i sporet, der hun ikke kom blant de 60 beste på sprinten fredag og som dermed ikke fikk gå jaktstarten søndag. Det er å anta at pausen fra konkurransene, skal rydde rom for å trene i høyden i forkant av OL.

Olympiatoppen tok mandag ut 12 utøvere til OL og 6 utøvere til Paralympics i Beijing. Før jul ble det tatt ut 47 utøvere til OL. Det er forventet at den norske troppen til Beijing-lekene vil bestå av cirka 85 utøvere til OL og 15 til Paralympics, opplyser Olympiatoppen.

Neste uttaksdato for OL og Paralympics i Beijing er 18. januar.

Pål Golberg, Sjur Røthe, Anne Kjersti Kalvå og Mathilde Myhrvold fikk de siste fire plassene i den norske langrennstroppen til OL i februar. Olympiatoppen har også tatt ut fem skiskyttere: Filip Fjeld Andersen, Sivert Guttorm Bakken, nevnte Emilie Ågheim Kalkenberg, Karoline Offigstad Knotten og Ingrid Landmark Tandrevold.