Telenor har investert drøye 60 millioner kroner i mobilnettet og bygget ni nye basestasjoner i løypetraseen til sykkelrittet Arctic Race of Norway.

Rittet starter torsdag denne uken. Langs denne traseen har Telenor investert ca. åtte millioner kroner.

I løpet av august har både Mellomvika, Toraneset og Handelsparken blitt oppgradert til 5G.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge forteller i en pressemelding at investeringene er en kombinasjon av helt nye basestasjoner og oppgradering av eksisterende nett.

– Vi bygger ni helt nye basestasjoner for å sikre optimale forhold gjennom løypetraseen. Dessuten framskynder vi en del planlagte oppgraderinger i vertskommunene.

Amundsen understreker at Arctic Race er en viktig del av Telenors nasjonale arbeid for å knytte landet sammen med et mobilnett i verdensklasse.

– Gjennom avtalen skal Telenor sikre god mobildekning for publikum, arrangør og andre som har behov for et lynraskt mobilnett i forbindelse med rittet. Og med oppgradering til superraskt 5G enkelte steder, åpner det seg helt nye muligheter for privatkunder og bedriftsmarkedet, sier Amundsen.

Kommunene står nærmest i kø for å være vertskap for sykkelrittet. Dette bygger lokal stolthet, men ikke minst varige gode mobilforhold.

Rana er en av kommunene som virkelig nyter godt av rollen som vertskap for ARN.

– Med 5G-utbyggingen i Rana får vi en klart forbedring av grunnleggende infrastruktur. Når det nye 5G-nettet kommer i drift vil både innbyggere, næringsliv og offentlig sektor få tilgang til et trådløst høyhastighetsnett, sier ordfører Geir Waage i pressemeldingen.

Her er de fire etappene, og Telenors investeringer i telekom:

1. Mo i Rana og omegn – ca. 8 millioner kroner

2. Mosjøen – Brønnøysund – drøye 2 millioner

3. Namsos – Levanger – drøye 15 millioner

4. Trondheim og omegn – over 38 millioner