Fra og med neste uke kan alle over 18 år få oppfriskningsdose med koronavaksine, skriver Rana kommune i en pressemelding.

Folkehelseinstituttet anbefaler personer som er eldre enn 65 år og yngre personer med risikofaktorer å ta en oppfriskningsdose. Samtidig er det besluttet at alle i aldersgruppen 18-64 år, skal få tilbud om en oppfriskningsdose. Rana kommune tilbyr oppfriskningsdose til alle som er 18 år og eldre, fra og med neste uke (uke 48).

- Friske personer i aldersgruppen 18-65 år som har fått to eller tre vaksinedoser eller har gjennomgått koronainfeksjon er fra før godt beskyttet mot alvorlig forløp, og vil nok ikke bli bedre beskyttet mot alvorlig sykdom av en ekstra vaksinedose. Det er også usikkert hvor godt og hvor lenge en ekstra dose beskytter mot å bli syk og å smitte videre. For denne gruppen er oppfriskningsdosen et tilbud, men ikke en anbefaling, sier kommuneoverlege Frode Berg.

Vaksinering vil bli utført på ukedager i uke 48, 49 og 50, i helsestasjonens lokaler i Midtre gate 4b, 8624 Mo i Rana. Time må bestilles digitalt.

- Vaksinasjon vil gjøres med oppdaterte vaksiner fra Pfizer. De oppdaterte vaksinene dekker både det opprinnelige viruset og varianter av koronaviruset som sirkulerer nå, sier kommuneoverlege Berg, som videre påpeker at:

Anbefalt intervall siden forrige vaksinedose eller gjennomgått covid-19 infeksjon er minimum fire måneder.Har du allerede fått fire eller fem vaksinedoser skal du ikke ha flere vaksinedoser.

Rana kommune har ikke planer om å opprettholde tilbud om koronavaksinasjon etter nyttår, og målet er at alle som ønsker en oppfriskningsdose skal få denne i god tid før jul.

- De som ønsker oppfriskningsdose med koronavaksine må derfor benytte seg av tilbudet om vaksinering i desember, sier vaksinekoordinator i Rana kommune, Trine-Lise Stensland.