Leserne som tegner seg for gratis tilgang, vil bli bedt om å logge inn med aID. Hvis man ikke har en bruker fra før, må dette opprettes.

Du trenger ikke oppgi betalingsinformasjon, og det vil ikke bli trukket penger når tilgangen løper ut i februar.

– Vi bringer hver dag store og små nyheter fra regionen vår, og som abonnent får du tilgang til alt som publiseres. Vi fortsetter vår satsing på streaming og video, og nå på nyåret kan du for eksempel få med deg episodene om Lars-Johan Hovind og hundene hans sine forberedelse til Femundløpet. Vi ligger også tett på det som skjer med den lokale koronautviklinga, og formidler informasjon om dette og skriver saker om konsekvenser både for enkeltpersoner og næringsliv. Som alltid vil vi også i ukene framover ligge tett på det som skjer rundt Helgelandssykehuset med tanke på hvilket sykehus tarmkreftkirurgien skal tilbakeføres til. Blir det Mo i Rana eller Sandnessjøen? For å holde deg oppdatert og informert, er det bare å følge med i Rana Blad, sier sjefredaktøren.

Eksklusivt for abonnenter

Tilbudet gjøres i forbindelse med at Rana Blad gjenoppretter krav om at man må være innlogget abonnent for å få tilgang til eksklusivt innhold.

Fra 28. desember og frem til torsdag 6. januar har alle plussartikler i Rana Blad vært tilgjengelige for alle. Dette skjedde som en konsekvens av at Rana Blads tjenesteleverandør Amedia ble rammet av et dataangrep.

– Da systemene våre ble rammet, ble tilgangen til plussartikler rutinemessig åpnet for å sikre at alle abonnenter får tilgang til journalistikken de har betalt for. Nå vet vi at vi er i stand til å gi abonnentene som har betalt trygg tilgang til journalistikken. Samtidig gir vi altså andre muligheten til å lese oss gratis ut januar, sier Ulriksen.

Abonnementssystem nede

Flere systemer er fortsatt rammet av dataangrepet mot Amedia, som er eier og tjenesteleverandør for norske lokalaviser over hele landet.

Dette har enkelte konsekvenser for eksisterende abonnenter. Blant annet er det på nåværende tidspunkt ikke mulig å si opp abonnementet.

– Vi har fortsatt ikke tilgang til vårt abonnementssystem. Dette betyr blant annet at det ikke er mulig å si opp abonnementet på nåværende tidspunkt, og det er heller ikke mulig å bli abonnent på vårt felles abonnementsprodukt +Alt. Dette jobber vi fortsatt med å finne løsninger på så snart som mulig. Vi ønsker at det skal være så enkelt som mulig både å kjøpe og å si opp abonnementet sitt på våre aviser, sier konstituert forbrukermarkedsdirektør i Amedia, Carl Gustaf Eriksson.

Her er noen av de viktigste sakene vi har publisert de siste dagene som du nå kan lese: