Det er i en pressemelding det går frem at Samferdselsdepartementet har fattet vedtak torsdag 19. mai, om at Avinor gis konsesjon for etablering og drift av Mo i Rana lufthavn.

Dette kommer også Avinor til å presentere selv på pressekonferansen under Gallaria i Mo i Rana i dag, fredag.

Pressekonferansen kan du se her i videovinduet over, eller her:

Konsesjonen har en varighet på 20 år.

I pressemeldingen heter det at «Vedtaket er fattet etter en grundig helhetsvurdering, hvor blant annet flysikkerhet, miljø og regional utvikling og bosetting inngikk.»

- Konsesjonsvedtaket fra Samferdselsdepartementet er en viktig milepæl. Vedtaket betyr at Avinor kan fortsette prosjektet i henhold til fremdriftsplanen, og at anleggsarbeidet ved nye Mo i Rana lufthavn kan starte. Vi er glade for at Samferdselsdepartementet viser tillit til oss, samtidig som det gir oss et formelt klarsignal om å kunne gå videre med byggingen, sier konserndirektør i Avinor, Thorgeir Landevaag, i pressemeldingen.

Med konsesjonsvedtaket som kommer nå ligger dermed alt til rette for anleggsstart allerede etter sommerferien i år, heter det i pressemeldingen.

- For oss lokalt har det vært klart allerede siden Avinors forprosjektet for ny, stor flyplass på Helgeland ble gjennomført i 2014/ 2015, at alle forhold for å få konsesjon er ivaretatt på en tilfredsstillende måte, sier Ole Kolstad, styreleder i PLU.

Henrik Johansen, adm. dir. i PLU, tilføyer at selskapet er veldig tilfreds med at Avinor har fullført arbeidet overfor Samferdselsdepartementet og Luftfartstilsynet, og at konsesjon nå er gitt for igangsetting av anleggsarbeidet.

- Dette er en viktig milepæl som viser at Avinor jobber meget godt med gjennomføringen av ny flyplass i Mo i Rana, for Helgeland. Nå er vi et skritt nærmere at vår region får et flyplasstilbud på lik linje med resten av landet, uttaler ordfører i Rana kommune, Geir Waage.