Det ble i dag klart at Jørgen Kjærsund tar over stafettpinnen etter Hilde Rokkan som nylig ble biblioteksjef ved Rana bibliotek, men det er ennå ikke klart når han tiltrer.

– Med Jørgen Kjærsund får vi en kultursjef som har kulturell kompetanse og kapital gjennom sin erfaring som kulturutøver, og som har ledererfaring gjennom mange år i skoleverket, sier kommunaldirektør for oppvekst og kultur, Lillian Nærem.

– Jeg ønsker å ta med min erfaring fra skolen og musikkmiljøet inn i kulturavdelingen, og gjøre mitt beste for at Rana skal bli en enda mer levende by der mennesker i alle aldre kan få utfolde seg, bli underholdt og ikke minst trives med sine kulturelle aktiviteter. Jeg kjenner at jeg allerede gleder meg til dette, sier Kjærsund i presseskrivet.

Kjærsund er utdannet allmennlærer ved Høgskolen i Nesna, med rektorutdanning ved Nord universitet som tilleggsutdanning. 50-åringen har også utdanning fra BI samt tilleggsutdanning blant annet innen IKT og skolen mellom politikk, administrasjon og pedagogikk, opplyser kommunen i et presseskriv i anledning ansettelsen. Han startet sin lærergjerning ved Jåtten skole i Stavanger, der han jobbet i tre år. I 1999 gikk ferden tilbake til Helgeland og lærerjobb i Rana. Her var han fram til han høsten 2013 ble rektor i bygda der han tilbrakte oppveksten; ved Aldersundet oppvekstsenter.

Etter halvannet år med pendlertilværelse mellom Båsmoen og Aldersundet, vendte han tilbake til Rana-skolen og jobb som undervisningsinspektør ved Båsmo ungdomsskole og senere samme stilling ved Båsmo barneskole. I tillegg til sin yrkesbakgrunn fra skolen, har den nye kultursjefen også solid erfaring som kulturutøver. Kjærsund har i en årrekke vært en del av Ranas musikkmiljø, og er i dag låtskriver, vokalist og gitarist i bandet Government.

Noe av det den nye kultursjefen er opptatt av, er å se menneskene rundt seg og de ressursene de besitter.

– Det er folket rundt oss som gjør oss gode. Jeg liker å jobbe i team der vi kan være ærlige og rause, men samtidig sterke og innovative. Rana har mange flotte og kreative mennesker og aktører som ønsker å bidra til byens kulturliv, og jeg vil være en brubygger og skape nye relasjoner, slik at vi sammen kan skape nye kulturelle opplevelser, sier Jørgen Kjærsund.

­– Hvem har ikke lyst til å ha en betydelig rolle for å gjøre vårt lokalsamfunn enda mer attraktivt i årene framover? Her kjenner jeg meg allerede motivert og klar, sier han.

Les også

Mo i Rana trenger mer enn bare folk og arbeidskraft for å nå ambisjonene sine. Vi trenger et bredere kulturtilbud. Vi trenger et kulturhus

Savner kulturhus med akustiske kvaliteter

Snorre Petersen tok igjen til orde for eget kulturhus i Mo i Rana.